Πλουμή - Παραγιουδάκης

Αλλάζουν δρομολόγια για να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα


Η μείωση των καυσίμων σε ποσοστό 30% και η μείωση των χιλιομετρικών αποστάσεων που διανύουν τα απορριμματοφόρα σε ποσοστό 50% είναι μόνο μερικά από τα οφέλη της νέας μελέτης που έχει στα χέρια της η Υπηρεσία Καθαριότητας στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της λειτουργίας της. 


Η μελέτη που παρουσιάζεται και επισήμως σήμερα περιλαμβάνει μια ορθολογικότερη διαχείριση της οργάνωσης των δρομολογίων των απορριμματοφόρων που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χάρης Μαμουλάκης, η μελέτη αυτή αποτελεί ορόσημο για τη λειτουργία της υπηρεσίας καθώς δημιουργεί συνθήκες ποιοτικής αναβάθμισης των συνθηκών λειτουργίας της όχι μόνο σε σχέση με την εξοικονόμηση πόρων αλλά και εργασίας των υπαλλήλων οι οποίοι έχουν στις πλάτες τους εκατοντάδες ρεπό που δεν μπορούν να πάρουν για να ξεκουραστούν. Με τη μελέτη αυτή ουσιαστικά γυρίζει σελίδα η λειτουργία της υπηρεσίας που οργανώνεται σε μια ορθολογικότερη και αποτελεσματικότερη βάση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τον αντιδήμαρχο, στο πλαίσιο της μελέτης για πρώτη φορά καταγράφηκαν όλοι οι υπάρχοντες κάδοι και τα σημεία τα οποία έχουν τοποθετηθεί. Το Ηράκλειο διαθέτει 8.700 κάδους, οι οποίοι γνωρίζουμε με ακρίβεια το πού έχουν τοποθετηθεί και στη βάση αυτή οργανώνουμε τα δρομολόγια ανά περιοχή και με βάση τις αντικειμενικές ανάγκες που υπάρχουν. Ο κ. Μαμουλάκης τονίζει ότι το εγχείρημα αυτό επιχειρείται πρώτη φορά σε Δήμο της Κρήτης που προχωρά με τόσο οργανωμένο τρόπο που περιλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο των διαδρομών που διανύονται ακόμα και σε σχέση με τους χρόνους.

Ο ίδιος σημειώνει ότι τα οφέλη από την υλοποίηση της μελέτης είναι πάρα πολλά όχι μόνο σε σχέση με την εξοικονόμηση πόρων που διατίθενται για το πετρέλαιο και για τη συντήρηση των απορριμματοφόρων, αλλά και σε σχέση με το προσωπικό που μέσα από μια καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των δρομολογίων θα μπορεί να παίρνει τα ρεπό που εκκρεμούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων έχουν στο... “περίμενε” 400 ρεπό να εκκρεμούν.

Αλλάζουν όλα στην οργάνωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων στην Υπηρεσία Καθαριότητας βάση του νέου σχεδιασμού που προωθείται στο πλαίσιο της μελέτης αναδιοργάνωσης.


click patris.gr