Ουζερί του Τερζάκη

"Το χαμόγελό της θα μας συντροφεύει στα περπατήματά μας"


Θλίψη επικρατεί στον Ορειβατικό Σύλλογο Ηρακλείου μετά και τον θανάσιμο τραυματισμό της 40χρονης Ελένης Αναθρεπτάκη. Να σημειωθεί ότι η κηδεία της άτυχης γυναίκας έγινε σήμερα στις 5 στο Αρκαλοχώρι.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ορειβατικού Συλλόγλου αναφέρονται τα εξής:

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου εκφράζει την οδύνη του για την απώλεια της αγαπημένης φίλης και μέλους του Ελένης Αναθρεπτάκη.
Το ατύχημα συνέβη την Κυριακή 28.05.17 στην προγραμματισμένη εξόρμηση από το χωριό Λάκκοι προς την πηγή Βρυσί με προορισμό το χωριό Ζούρβα. Η διαδρομή ήταν πεζοπορικού χαρακτήρα πάνω σε χαραγμένο μονοπάτι και ήταν η τρίτη φορά που πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογό μας.
Οι καιρικές συνθήκες και το μετεωρολογικό δελτίο είχαν ληφθεί υπόψη πριν και κατά την έναρξη της πορείας, δεν ήταν απαγορευτικές και δεν επηρέασαν τη διεξαγωγή της εξόρμησης. Για το δύσκολο σημείο της ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται.
Το ατύχημα συνέβη στις 14:50, μιάμιση ώρα πριν την ολοκλήρωση της εξάωρης πορείας, σε σημείο που το μονοπάτι ήταν ομαλό και χωρίς κάποια τεχνική δυσκολία. Η εκλιπούσα παραπάτησε, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο πρανές που την οδήγησε στον γκρεμό.
Άμεσα ο αρχηγός και μέλη της πορείας ενημέρωσαν τις αρχές και τα πιο έμπειρα μέλη έσπευσαν για τον εντοπισμό της. Παρόλο το δύσβατο της περιοχής σε μισή ώρα την είχαν προσεγγίσει και διαπίστωσαν την έλλειψη σφυγμού και παρέμειναν δίπλα της περιμένοντας τους διασώστες βοηθώντας στην ανάσυρση και μεταφορά της.
Τα λόγια είναι λίγα για να εκφράσουν τη θλίψη της ορειβατικής οικογένειας. Το βλέμμα της και το χαμόγελό της θα μας συντροφεύουν πάντα στα περπατήματά μας.
Στην οικογένειά της εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας.click ekriti.gr