Πλουμή - Παραγιουδάκης

Έφυγε η Μαρίκα Σφακιανάκη


Απεβίωσε και κηδεύεται αύριο Πέμπτη στις 4 το απόγευμα στο νεκροταφείο του Αγίου Κωνσταντίνου, η επιχειρηματίας στον χώρο του αυτοκινήτου, Μαρία (Μαρίκα) Σφακιανάκη, το γένος Γραμματικάκη.
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1934, όπου μεγάλωσε και περάτωσε τις γυμνασιακές της σπουδές.
Το 1957 ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον Νικόλαο Σφακιανάκη, με τον οποίο απέκτησε δυο κόρες, την Αικατερίνη και την Μιράντα οι οποίες τους χάρισαν 4 εγγόνια: τον Κριστιαν, τον Νικόλα , τον Νικόλαο- Αλέξανδρο και την Μαρια-Αλεξια.
Η Μαρικα Σφακιανακη εργάστηκε σκληρά μαζί με τον σύζυγο της Νίκο επί 35 συνεχή χρόνια και μετέτρεψαν μια μικρή εταιρεία εισαγωγής μεταχειρισμένων φορτηγών στον μεγαλύτερο όμιλο εταιρειών στον χώρο του αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Ανήκει στην μικρή κατηγορία των αυτοδημιούργητων ανθρώπων που μεγαλούργησαν μέσα από σκληρή και επίμονη δουλειά.

Η Μαρικα Σφακιανακη αποτελεί λαμπρό παράδειγμα έμφυτης ευγένειας, ήθους , εργατικότητας, ταπεινότητας και κοινωνικής προσφοράς. Αφοσιώθηκε στην οικογένεια της και προσέφερε πολλά στην οικονομία και κοινωνία του τόπου.
Η Μαρικα Σφακιανακη σε ολόκληρη την ενήλικη ζωή της, και ιδιαίτερα απο το 2005 που αποσύρθηκε από την επιχειρηματική δραστηριότητα, προσέφερε γενναιόδωρα στους συνανθρώπους της μέσω ενός γιγάντιου φιλανθρωπικού έργου το οποίο δεν επεδίωξε ποτέ να προβάλει.


click candianews.gr