Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ηράκλειο: "Βουνά" τα σκουπίδια - Αγωνία για τη συνέχιση της απεργίας


Απογοητευτική είναι η εικόνα που επικρατεί στο Ηράκλειο το οποίο έχει πνιγεί στα σκουπίδια λόγω της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα μονίμων και συμβασιούχων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των δημοτών.
Ήδη τόσο στο κέντρο όσο και στα προάστια της πόλης έχουν αρχίσει να σχηματίζονται «βουνά» σκουπιδιών γύρω από τους κάδους παρά τις εκκλήσεις της δημοτικής Αρχής προς τους πολίτες να μην κατεβάζουν τα απορρίμματά τους τις ημέρες της απεργίας.
Μάλιστα και ενώ βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη δεν είναι και η καλύτερη διαφήμιση προς τους τουρίστες που την επισκέπτονται με πολλούς από αυτούς να φωτογραφίζουν τους ξεχειλισμένους κάδους με τα απορρίμματα.

« Κάποιοι δημότες δυστυχώς δεν μπορούν να κρατήσουν στο σπίτι τους ούτε μία ώρα τα σκουπίδια παρά τις εκκλήσεις μας να μην κατεβάζουν απορρίμματα με αποτέλεσμα λόγω και της απεργίας να παρουσιάζεται αυτή η εικόνα» δηλώνει στο Ράδιο Κρήτη ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης.
‘Όπως ανέφερε εκτός από τα νοσοκομεία , τις κλινικές και τα σχολεία αποκομιδή γίνεται από το προσωπικό ασφαλείας κατ εξαίρεση και έξω από τους Αρχαιολογικούς χώρους όπως η Κνωσός και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.
Έντονο πρόβλημα όπως επισημαίνει ο κ. Μαμουλάκης έχει παρουσιαστεί και στα ξενοδοχεία που οι κάδοι και εκεί έχουν σχηματίσει βουνό από σκουπίδια.

Υπενθυμίζουμε ότι παρά το γεγονός ότι χθες έληξε η απεργία των συμβασιούχων στην καθαριότητα από σήμερα ξεκίνησε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων την οποία έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Το ενδιαφέρον ωστόσο στρέφεται στην αυριανή συνάντηση που θα έχουν με τον Υπουργό Εσωτερικών για το θέμα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αν δεν βρεθεί λύση στα αιτήματα των εργαζομένων, τότε το πιθανότερο είναι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στο μεταξύ, Την Κυριακή, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη για το ζήτημα των συμβασιούχων, στην οποία είχαν προσκληθεί και βουλευτές με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Καθαριότητας στο Δήμο Ηρακλείου κ.Χάρη Μαμουλάκη και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας στο Δήμο Μαλεβιζίου παρουσία εργαζομένων.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία δεν έδωσαν το παρών οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά παραβρέθηκαν οι βουλευτές κ.Βασίλης Κεγκέρογλου (Δημοκρατική Συμπαράταξη,Μανόλης Συντυχάκης (ΚΚΕ) και Σπύρος Δανέλης(Ποτάμι) τονίστηκε σε κάθε τόνο να δοθεί λύση στο οξύ πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με νομοθετική ρύθμιση ενώ αναλύθηκε το καθεστώς των συμβασιούχων στο δήμο Ηρακλείου από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο τα κενά που υπάρχουν αλλά και λύσεις που ενδεχομένων μετριάσουν τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ κ.Στέλιος Βοργιάς εξήγησε στους βουλευτές ότι η κατάσταση ομηρίας χιλιάδων ανθρώπων πρέπει να τελειώσει οριστικά διαφορετικά η κυβέρνηση θα βρει μπροστά της όλους τους εργαζόμενους που υποφέρουν από τις πολιτικές της. Εξάλλου Πορεία από την πλατεία Συντάγματος μέχρι το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, πραγματοποίησαν παιδαγωγοί στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και συμβασιούχοι των δήμων .Υπενθυμίζεται ότι και για τις δύο περιπτώσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία στους δήμους για σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη.


Ελένη Στάθογλου - click ekriti.gr