Πλουμή - Παραγιουδάκης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον ζεόλιθο


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 30 Μαΐου 2017 στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου η εκδήλωση του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου με θέμα τον Ζεόλιθο στην Ανάπτυξη της Κρήτης.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αγρότες, βιοκαλλιεργητές, φοιτητές και πλήθος κόσμου που ήθελε να ενημερωθεί για τις χρήσεις του ζεόλιθου στην γεωργία, την κτηνοτροφία, αλλά και στην καθημερινότητα τους.




Εκτός από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικού Τομέα κ. Πέτρο Ινιωτάκη, ο οποίος προλόγισε την εκδήλωση, παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Ηρακλείου Πολεοδομίας κ. Γιάννης Ρασούλης και Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνος Παττακός, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νεκτάριος Ανδρεαδάκης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Κυπαρισσίου, Προφήτη Ηλία, 3ης Δημοτικής Ενότητας Ηρακλείου και Κερασίων κ. Βαγγέλης Δασκαλάκης, Νίκος Μαρτιμιανάκης, Ειρήνη Φλουρή και Γιάννης Κογκάκης, υπηρεσιακά στελέχη, κ.α.

Ο ομιλητής κ. Νίκος Λυγερός, στρατηγικός σύμβουλος, ανέπτυξε τις ιδιότητες του ζεόλιθου οι οποίες έχουν πολύ θετικό αντίκτυπο σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας και του παραγωγικού τομέα. Επίσης χρησιμοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα, ενώ η χρήση του στη γεωργία και κτηνοτροφία έχει πολλαπλές ωφέλειες. Δεσμεύει τα βαρέα μέταλλα και τις τοξίνες, εξισορροπεί την υγρασία, βελτιώνει την ανάπτυξη των φυτών και των παραγωγικών ζώων, βελτιώνει την ποιότητα των τροφίμων και αντιμετωπίζει διάφορες ασθένειες (π.χ. Περονόσπορο, ιώδιο, δάκο, ευδεμίδα, εντερικές παθήσεις παραγωγικών ζώων, κ.α.).
Στην εκδήλωση τονίστηκε η ύπαρξη κοιτασμάτων ζεόλιθου στην Βόρεια Ελλάδα και η έναρξη λειτουργίας λατομείου ζεόλιθου. Υπογραμμίστηκε ότι ο ελληνικός ζεόλιθος μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την αγροτική ανάπτυξη και να φέρει στρατηγικά αποτελέσματα για την πατρίδα μας.

Πληροφορίες για τις ιδιότητες και τις εφαρμογές του ζεόλιθου υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://ellhnikos-zeolithos.blogspot.gr