Πλουμή - Παραγιουδάκης

Χρυσή διάκριση για Κρητικό κρασί!


Με ένα νέο Χρυσό μετάλλιο για το Οινοποιείο Μηλιαράκη έκλεισε η προηγούμενη εβδομάδα.

Στο γαλλικό διαγωνισμό Challenge International du Vin που διεξήχθη στο Bordeaux της Γαλλίας στα τέλη Απριλίου, βραβεύθηκε με Χρυσό μετάλλιο η ετικέτα Χελώνα Ερυθρό του Οινοποιείου.

Ανάμεσα σε πάνω από 4000 δείγματα από όλο τον κόσμο διακρίθηκε με την υψηλότερη διάκριση η συγκεκριμένη ετικέτα η οποία προέρχεται από συγκεκριμένο αμπελώνα που παρακολουθεί και καλλιεργεί το Οινοποιείο στην περιοχή του Γιουχτα σε υψόμετρο 400 μέτρων.

Το εν λόγω βραβείο αποτελεί το πέμπτο κατά σειρά για τη φετινή χρονιά μετά το Μεγάλο χρυσό του γερμανικού διαγωνισμού PAR για το Βιδιανό του οινοποιείου, το αντίστοιχο αργυρό για τη Χελώνα Ερυθρό αλλά και χρυσό για τη Μαλβαζια μαζί με το αργυρό για το ίδιο κρασί από το διαγωνισμό του Βερολίνου.


Η Κρήτη αναγνωρίζεται κάθε μέρα κι εντονότερα ως τόπος παραγωγής εξαιρετικών κρασιών με διεθνές προσανατολισμό παράλληλα με το Οινοποιείο Μηλιαράκη - ΜΙΝΩΣ που συνεχίζει εδώ και 85 πλέον χρόνια την πορεία του μέσα από την ανάδειξη του κρητικού αμπελώνα. Η κρητική αμπελο-οινική οικονομία έχει ακόμα να μας δείξει πολλές διακρίσεις ακόμα και σε δύσκολες συγκυρίες με αθέμιτες συνθήκες και αυτό αποδεικνύεται από τέτοιες διεθνής αναγνωρίσεις.”