Πλουμή - Παραγιουδάκης

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Η μητέρα του λύνει τη σιωπή της για πρώτη φορά


27 μήνες μετά τον άδικο χαμό του παιδιού της, η Μαρία Γιακουμάκη, σε μια συνέντευξη ποταμό, στη Γιάννα Παπαδάκου και στο CHECKPOINT ALPHA, μιλάει για πρώτη φορά, για τον άδικο χαμό του 19χρονου παιδιού της, Βαγγέλη. 

Ο βουβός πόνος και η αυθεντική αξιοπρέπεια της Μάνας ξεχειλίζουν και διατυπώνουν με σαφήνεια την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα «γιατί» που αιωρούνται από τον Φεβρουάριο του 2015, όταν ο γιος της εξαφανίστηκε, για να βρεθεί 37 ημέρες μετά νεκρός 500 μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων στην οποία φοιτούσε.


Έγκλημα ή αυτοκτονία; Ποιος θα απαντήσει στην οικογένεια του Βαγγέλη, αφού η άσκηση ποινικής δίωξης για δολοφονία κατά αγνώστων και η παραπομπή 8 ατόμων για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης βίας, εκκρεμεί και πνίγεται στο φόρτο εργασίας των ανακριτικών αρχών στα Ιωάννινα;

Στην εκπομπή, η οποία θα προβληθεί αυτό το Σάββατο 13 Μαΐου στη 01:00, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zappIT, ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Μπούκας δίνει όλο το περίγραμμα των δικαστικών εξελίξεων της υπόθεσης. Εκτάκτως, την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 23:00, θα μεταδοθεί ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης, πριν από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Σε ένα τηλεοπτικό τοπίο που κυριαρχούν τα ριάλιτι και τα τάλεντ σόου, η δημοσιογραφική έρευνα όχι μόνο βρίσκει τον χώρο της αλλά και επιβραβεύεται από το τηλεοπτικό. Η εκπομπή «Checkpoint Alpha», που προβάλλεται κάθε 2ο Σάββατο μετά τα μεσάνυχτα στον Alpha, αναδεικνύει θέματα που όχι μόνο προκαλούν συζητήσεις και φιλοξενούνται εκτενώς σε όλα τα ΜΜΕ, αλλά και τα οποία καταγράφουν πολύ ικανοποιητική τηλεθέαση.

Η τελευταία εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου (Σάββατο 29 Απριλίου) είχε ανοίξει τον φάκελο εξοπλιστικά. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της έγκριτης δημοσιογράφου και των έμπειρων συνεργατών της είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών καταγράφοντας 17,3% στο σύνολο κοινού ενώ σε επιμέρους κοινά είχε φτάσει το 27%.