Πλουμή - Παραγιουδάκης

Κρήτη: Αυτοί είναι οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στη "Βουλή των Εφήβων"


Έτοιμοι να καταλάβουν τις θέσεις τους στα βουλευτικά έδρανα, είναι οι μαθητές από την Κρήτη που θα συμμετάσχουν στις εργασίες τον προσεχή Ιούλιο. 

Η «Βουλή των Εφήβων» είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου. Δείτε ποιοι μαθητές από την Κρήτη θα συμμετάσχουν:





Οι εργασίες της ΚΒ´ Συνόδου της «Βουλής των Εφήβων» θα πραγματοποιηθούν, όπως κάθε χρόνο, στην Αθήνα, από τις 6 έως τις 10 Ιουλίου 2017. Επίκεντρο του προβληματισμού εφέτος είναι ο ενεργός πολίτης, που ζει και δραστηριοποιείται µε βάση τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές και αξίες, παρεμβαίνοντας δημιουργικά για να βελτιώσει την κοινωνία στην οποία ζει. Στόχος είναι οι εργασίες της Συνόδου να αποτελέσουν για τους μαθητές μια ανοικτή πλατφόρμα προβληματισμού, ανάδειξης καλών πρακτικών, ανταλλαγής εμπειριών συμμετοχής σε συλλογικές δράσεις, μέσα και έξω από το σχολείο, αλλά και κατάθεσης νέων ιδεών και προτάσεων προς αυτή την κατεύθυνση και να ενθαρρύνουν και άλλους εφήβους να εκφράζονται, να συμμετέχουν, να παρεμβαίνουν στα κοινά.




click ekriti.gr