Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ημερίδα από την Περιφέρεια Κρήτης και την Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση


Στο πλαίσιο των διαδικασιών της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, που έχει συσταθεί και λειτουργεί υπό την προεδρία του καθηγητή Μιχάλη Σπουρδαλάκη, η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνει -με την Επιτροπή Διαλόγου- ημερίδα για την συζητούμενη Αναθεώρηση του Συντάγματος της Χώρας όπου φορείς, πολίτες της Κρήτης, θα έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τις εισηγήσεις-προτάσεις τους.

Η ημερίδα, ανοιχτή για τους πολίτες, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στις 10 το πρωί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα Καστελλάκη).

Πρόγραμμα ημερίδας

09:30 Προσέλευση

10:00 Χαιρετισμοί

10:30 Πρώτος Κύκλος Διαβούλευσης – Θεματικοί άξονες

• Θεσμική Ανασυγκρότηση του Κράτους και νέα αρχιτεκτονική του Πολιτεύματος

• Ενίσχυση θεσμών διαφάνειας, λογοδοσίας και συμμετοχής των πολιτών

• Σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας

12:30 Διάλλειμα

13:00 Δεύτερος Κύκλος Διαβούλευσης – Θεματικοί άξονες

• Ενίσχυση κράτους δικαίου και ατομικών ελευθεριών

• Συλλογικές ελευθερίες και κοινωνικά δικαιώματα

• Κοινά, δημόσιος χώρος και πολιτισμός

Οι παραπάνω θεματικοί άξονες, χωρίς να είναι εξαντλητικοί, αφορούν ένα ευρύτατο πεδίο ζητημάτων, από την αναδιοργάνωση του συστήματος διακυβέρνησης της Χώρας και τον τρόπο συγκρότησης του Κράτους, με τη σχέση κεντρικού Κράτους – Αυτοδιοίκησης και την μεταξύ τους κατανομή αρμοδιοτήτων να είναι βασικό ζητούμενο, έως το περιεχόμενο των ατομικών δικαιωμάτων και της οικονομικής ελευθερίας, τη σχέση της με τα κοινωνικά δικαιώματα και την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ποιότητα του κράτους δικαίου και της απονομής της δικαιοσύνης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη (τηλ. 2813400243-244, email: ekoukiadakis@crete.gov.gr).