Πλουμή - Παραγιουδάκης

Εσμιγιά, η συνάντηση των ανθρώπων για να χτίσουν όνειρα- Η ταινία του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου, με πολλά μηνύματα (video)


Οι μαθητές και οι καθηγητές των τμημάτων ένταξης του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου διοργανώνουν τη Δευτέρα 29 Μαΐου στις 6.15 μμ στον κινηματογράφο Τεχνόπολις (Λ. Ανδρέα Παπανδρέου 116-Αμμουδάρα) την προβολή της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους ¨Η Εσμιγιά¨ που δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου.

Εσμιγιά είναι η συνάντηση. Η συνάντηση ανθρώπων με διαφορετικές αφετηρίες, αλλά πάντα ανθρώπων. Η ταινία αναφέρεται στη συνάντηση δυο προσφυγόπουλων στο Ηράκλειο με νέους της πόλης, με αφορμή την κρητική παράδοση.

Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος Αγωγή Υγείας ''Όλοι ίσοι...Όλοι διαφορετικοί' και βραβεύτηκε στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών μικρού μήκους «Cinema... διάβασες;». Ο προβεβλημένος και διεθνώς αναγνωρισμένος διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, του Υπουργείου Παιδείας, του Μορφωτικού γραφείου της Κυπριακής Πρεσβείας, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.
Σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε μαζί τη μεγάλη αυτή διάκριση των μαθητών του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου. Στέλνουμε μαζί με εσάς ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης αγκαλιάζοντας τα παιδιά όλου του κόσμου!

Οι υπεύθυνες Καθηγήτριες των τμημάτων ένταξης
Ιωάννα Καπελλάκη
Κωνσταντίνα Οικονομοπούλου
Διονυσία Παπαϊωάννου