Πλουμή - Παραγιουδάκης

Τρόμος στον αέρα για επιβάτες! Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Ηράκλειο και έχασε ξαφνικά ύψος 5.000 μέτρων! Αναγκαστική προσγείωση στο "Καζαντζάκης" (photos)


Η πτήση της Nordwind με ένα Airbus A321-200, που είχε απογειωθεί από το Ηράκλειο με προορισμό την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, κινδύνευσε άμεσα την Τετάρτη, λίγο μετά την απογείωση και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και να κάνει προσγείωση έκτακτης ανάγκης!
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ο Ρώσος καθηγητής Ντμίτρι Γκάβρα, που επέβαινε στο αεροσκάφος, αλλά και άλλοι επιβάτες, το airbuss περίπου 40 λεπτά μετά την απογείωσή του έχασε μέσα σε ελάχιστο χρόνο απότομα ύψος και από τα 25.000 πόδια βρέθηκε στα 7.000, δηλαδή είχε μια πτώση 5.000 μέτρων, μέσα σε ελάχιστες στιγμές!

Το πρόβλημα, σύμφωνα με το πλήρωμα, αφορούσε σε ξαφνική πτώση της πίεσης μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους, που οδήγησε τους πιλότους να πετάξουν πολύ γρήγορα σε χαμηλό ύψος ώστε να επιχειρήσουν έκτακτη προσγείωση.

Σύμφωνα με την Aviation Herald, μέσα στο σκάφος επικράτησε πανικός, καθώς οι επιβάτες πίστεψαν πως το airbuss κατέρρεε.

Μετά την αναγκαστική προσγείωση, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με άλλο αεροσκάφος στον προορισμό τους, ενώ το airbuss της Nordwind παρέμεινε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου προκειμένου να εντοπιστεί το πρόβλημα που παραλίγο να οδηγήσει σε αεροπορική τραγωδία.

Σύμφωνα με επιβάτες, που έδωσαν φωτογραφίες μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο, το πλήρωμα δεν ενημέρωσε για το τί συνέβαινε, ενώ δε λειτούργησαν οι συσκευές οξυγόνου.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη δήλωσε: "Γνωρίζουμε ότι η πτήση της αεροπορικής εταιρείας Nordwind από το Ηράκλειο ακυρώθηκε. Οι επιβάτες επιστρέφονται σε άλλο αεροπλάνο."



Η Nordwind πάντως δεν είχε εκδώσει δήλωση σχετικά με το περιστατικό.
Δείτε τη φωτογραφία με τους επιβάτες λίγο μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο.