Ουζερί του Τερζάκη

Μπάχαλο και εφέτος με τις παραλίες (video)


Κραυγή αγωνίας δημάρχων τουριστικών περιοχών του νησιού για να μην "τιναχθεί" στον αέρα η τουριστική μας βιομηχανία καθώς έχει χαθεί ήδη πολύτιμος χρόνος για την εκμετάλλευση των παραλιών από τους δήμους σε ιδιώτες μέσω διαγωνισμών.


Και ενώ ξεκίνησε η τουριστική σεζόν, το τοπίο γύρω από το ζήτημα παραμένει θολό καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμα η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα διευκρινίζει το καθεστώς.

Συνέπεια , να κυριαρχούν ήδη φαινόμενα παραβατικότητας πάνω στο κύμα, με δημάρχους να αναμένουν την έκδοση της ΚΥΑ, η οποία θα δίνει απαντήσεις και στο εάν ισχύσουν τα ίδια ποσοστά γύρω από τα έσοδα διαχείρισης παραλιών, δηλαδή 70% στους δήμους και 30% στο δημόσιο ή θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση, η οποία ενδεχομένως να περιορίσει τα έσοδα τους.

Δεκάδες είναι τα ερωτηματικά γύρω από το αν υπάρξουν περιορισμοί σε σχέση με τη διαχείριση παραλιών, με αφορμή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, φιλοσοφία της οποίας είναι η προστασία των οικοσυστημάτων αιγιαλού και παραλιών και η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.Ενώ σε ότι αφορά στη πρόσληψη ναυαγοσωστών στις παραλίες, η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, με τα χρονικά περιθώρια ωστόσο να είναι οριακά.


ΡεπορτάζΓεωργία Μακάκη - click neakriti.gr