Ουζερί του Τερζάκη

Στην Κρήτη τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη η σορός του Ι.Τζανιδάκη (photos)


Η Κρήτη πενθεί για τον αδόκητο χαμό του Ιωάννη Τζανιδάκη . Γύρω στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής έφθασε στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στην 126 Σμηναρχία Μάχης , στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Σινούκ, με τη σορό του υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη που έχασε τη ζωή του, μετά τη μοιραία πτήση στρατιωτικού αεροσκάφους στο Σαραντάπορο το πρωί της περασμένης Τετάρτης.

Στην 126 Σμηναρχία Μάχης περίμεναν συγγενείς τους άτυχου αξιωματικού με ανείπωτο πονο και οδύνη, έτοιμοι να συνοδεύσουν από εδώ και στο εξής και μέχρι το τελευταίο του ταξίδι τον δικό τους άνθρωπο.

Νεκροφόρα με το φέρετρο που ήταν σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη, μετέφερε τη σορό στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και από εκεί θα ξεκινήσει για την ιδιαίτερη πατρίδα του ανώτατου αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού, την Ελεύθερνα Ρεθύμνου, όπου στις 6 το απόγευμα θα γραφτεί η τελευταία πράξη του δράματος και θα τελεστεί η κηδεία του, παρουσία της οικογένειας του, συγγενών ,φίλων, συμμαθητών, συγχωριανών και ανθρώπων που γνώριζαν τον Ι.Τζανιδάκη.


Στο τελευταίο αντίο θα παρίσταται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος ,οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ που θα φθάσουν με Σινουκ στην Ελεύθερνα αλλά και Αντιστράτηγοι, Υποστράτηγοι που θα έρθουν επισης με Σινούκ στη στρατιωτική βάση 547 του Ρεθύμνου.


ΡεπορτάζΡάνια Μωραΐτη -Ματθαίος Καπετανάκης- Βάλια Μπούη - Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης - click neakriti.gr