Ουζερί του Τερζάκη

Πάσχα στον Καράβολα με τον Δήμο Ηρακλείου (photos)


Ένα μεγάλο γλέντι στήθηκε την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου στον Καράβολα, καθώς εκατοντάδες Ηρακλειώτες συμμετείχαν στην γιορτή που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου. Η εκδήλωση περιελάμβανε αρνιά, μουσική και χορό και οι δημότες, μαζί με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό που βρέθηκε μαζί τους είχαν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα την ημέρα της Λαμπρής.

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή του προεκλογικού αγώνα και το επαναλάβαμε και ως δημοτική αρχή ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχει ούτε ένας κάτοικος αυτής της πόλης χωρίς στέγη, χωρίς περίθαλψη, χωρίς ελπίδα. Ειδικά μέρες όπως η σημερινή, αλλά και κάθε μέρα. Γνωρίζω ασφαλώς ότι πολλοί συνδημότες μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τα οποία δεν λύνονται με μια εορταστική εκδήλωση. Ωστόσο θεωρώ σημαντικό το γεγονός να νιώθουν ότι ο Δήμος Ηρακλείου τους σκέφτεται και βρίσκεται στο πλευρό τους. Το σημερινό γλέντι είχε αυτόν τον στόχο: Ουδείς να περάσει το Πάσχα μόνος του! Να γίνουμε όλοι μια παρέα και να γλεντήσουμε μαζί. Η ανταπόκριση του κόσμου δείχνει ότι το καταφέραμε. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Σε κλίμα σύμπνοιας και αλληλεγγύης, να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, ώστε να βγούμε από την κρίση ενωμένοι και περισσότερο δυνατοί» δήλωσε ο Δήμαρχος σχετικά. 

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Τρίτη Δημοτική Κοινότητα, με την ευγενική χορηγία της ΔΕΠΑΝΑΛ και την στήριξη της ΔΕΠΤΑΗ. Το μουσικό μέρος ανέλαβαν τα συγκροτήματα των Στέλιου Βασιλάκη, Μάνου Λυρώνη, Γρηγόρη Σαμόλη και το χορευτικό το συγκρότημα του λαογραφικού ομίλου των Λάζαρου και Μανόλη Χνάρη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκτός του Δημάρχου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, οι Αντιδήμαρχοι Αριστέα Πλεύρη, Μαρία Καναβάκη, Κώστας Βαρδαβάς, Χάρης Μαμουλάκης, Πέτρος Ινιωτάκης, Γιώργος Καραντινός και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξακης.