Ουζερί του Τερζάκη

Άγιος Νικόλαος: Πρόστιμο σε εστιατόριο για πρόκληση ρύπανσης


Προσπάθεια ενημέρωσης και μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης των καταστηματαρχών εστίασης, ξεκινά ο Αντιδήμαρχος για θέματα Καθαριότητας στον δήμο Αγίου Νικολάου, Σπύρος Μασσάρος, επιδιώκοντας μια πιο υπεύθυνη στάση στο θέμα αυτό από τους επιχειρηματίες και σε μια πιο ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων που παράγονται από τα καταστήματα του κλάδου.

Η συνάντηση του κ. Μασσάρου με τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος της Ελούντας και της Πλάκας προγραμματίζεται με αφορμή το πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε από τη Δημοτική Αστυνομία για πρόκληση ρύπανσης από υπάλληλο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πλάκα.


Όπως αναφέρει το anatolh.com, αναφερόμενος στο περιστατικό, στο οποίο υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας και ο ίδιος, είπε ότι υπάλληλος καταστήματος της Πλάκας, μετέφερε σακούλες σκουπιδιών με περισσέματα γευμάτων κλπ. τα οποία πέταξε απρόσεκτα στους κάδους, με αποτέλεσμα κάποιοι να σκιστούν ή να χτυπήσουν στο εξωτερικό μέρος του κάδου και αποφάγια και άλλα απορρίμματα να σκορπιστούν έξω από τους κάδους, δίπλα στο δρόμο που οδηγεί στο Βρουχά. Ο υπάλληλος απομακρύνθηκε αδιάφορος για τη ρύπανση που είχε προκαλέσει, με αποτέλεσμα ο δημοτικός αστυνομικός να λάβει εντολή να εντοπίσει τον δράστη, πράγμα που δεν ήταν δύσκολο, αφού στη σακούλα των σκουπιδιών υπήρχαν έντυπα με στοιχεία του καταστήματος απ’ όπου προέρχονταν τα συγκεκριμένα απορρίμματα.

Θετικά εξεπλάγη, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, από την αντίδραση του υπεύθυνου του καταστήματος, ο οποίος όπως είπε, κατά τη διαδικασία βεβαίωσης του προστίμου, αντέδρασε ψύχραιμα, αποδεχόμενος με αυτό τον τρόπο την ευθύνη για το περιστατικό, επιπλήττοντας τον υπάλληλό του.