Cretan Food & Drink Experience

Αναστέναξαν τα χταπόδια στα ουζερί του Ηράκλειου


Από τα πιο γνωστά έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής, αλλά και του Μεγάλου Σαββάτου, οπότε επίσης δεν τρώει κανείς ούτε λάδι, που σχετίζεται με τη νηστεία, είναι τα καραφάκια στα ουζερί και κυρίως τα χταποδάκια στα κάρβουνα μετά την περιφορά των Επιταφίων.

Παρέες μικρών και μεγάλων κατακλύζουν τις ταβέρνες για να απολαύσουν τους θαλασσινούς μεζέδες, με τους τουρίστες να μην αφήνουν φυσικά την ευκαιρία να πάει χαμένη, ζώντας με έναν ξεχωριστό τρόπο μαζί με τους Κρητικούς το μοναδικό Πάσχα του νησιού μας.