Πλουμή - Παραγιουδάκης

Προς αναμόρφωση το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας


Σχέδιο αναμόρφωσης του εσωτερικού του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, είναι έτοιμο και περιμένει την υλοποίηση του. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μωυσή Μυλωνά, επιθυμία όλων είναι μέσω προγράμματος χρηματοδότησης ΕΣΠΑ, να αναμορφωθεί το εσωτερικό του μουσείου και να πάρει την ουσιαστική του μορφή, αυτή που θα έχει άρωμα Κρήτης.

«Είναι αλήθεια ότι έχουμε καταθέσει μελέτη στον Ευρωπαϊκό αναπτυξιακό σχεδιασμό της Κρήτης, ώστε να αναμορφώσουμε τον εσωτερικό χώρο, να φύγουν οι περιοδικές εκθέσεις όπως τα εκθέματα των δεινοσαύρων και να τοποθετήσουμε στον χώρο τα κανονικά εκθέματα της Κρήτης. Αυτά που θα προβάλλουν την βιοποικιλότητα, τα φυτά και τις ομάδες ζώων του νησιού» αναφέρει σχετικά στο ekriti.gr ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μωυσής Μυλωνάς.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι μοναδικός κίνδυνος για την αναμόρφωση του μουσείου, είναι ο χρόνος. «Ελπίζουμε εάν και εφόσον εγκριθούν τα χρήματα, να μπορούμε σε έναν χρόνο, να κάνουμε πραγματικότητα τον σχέδιασμό του χώρου και να φθάσουμε το μουσείο της Κρήτης, στο σωστό σημείο».

Μάρα Μπέκα  - click ekriti.gr