Πλουμή - Παραγιουδάκης

Εντόπισαν φορτίο με επικίνδυνα χημικά στο λιμάνι του Ηρακλείου


Λαβράκι για τα στελέχη της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου που έχουν εντείνει τους ελέγχους στο λιμάνι για την πάταξη διαφόρων φαινομένων κι αυτό γιατί το πρωί έβαλαν μπλόκο σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο φορτίο με χημικά το οποίο έφτασε ασυνόδευτο στο λιμάνι με πλοίο της γραμμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, κατά τη διάρκεια ελέγχου από το ΚΛΗ, εντοπίστηκαν μέσα σε φορτηγό, 500 κιλά υδροξείδιο του νατρίου καθώς και 100 κιλά μηκυτοκτόνου. Αξιωματικοί του Λιμενικού ανέφεραν ότι η ποσότητα του υδροξειδίου νατρίου μπορεί να μεταφερθεί με πλοίο της γραμμής μόνο κατόπιν σχετικής άδειας ενώ το φορτίο με το μυκητοκτόνο, απαγορεύεται δια ροπάλου να μεταφέρεται με πλοίο της γραμμής.

Η προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή του Πειραιά από όπου και ήρθε το πλοίο και σύμφωνα με πληροφορίες στη μεταφορά του φορτίου εμπλέκεται ένα άτομο το οποίο φέρεται να είναι ο οδηγός και ο μεταφορέας ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου κινήθηκε όλο το Διοικητικό κομμάτι της υπόθεσης.


Ρεπορτάζ - Γιώργος Ι. Παπαδάκης - click ekriti.gr