Πλουμή - Παραγιουδάκης

Κρήτη: Τι καιρό θα έχουμε το Πάσχα και τη Μεγάλη Εβδομάδα


Με καλό καιρό θα γίνει όπως όλα δείχνουν το σούβλισμα του οβελία στην Κρήτη ανήμερα του Πάσχα. Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα θα έχει σκαμπανεβάσματα λόγω ενός ακόμη βαρομετρικού χαμηλού που περνάει από το νησί μας και το επηρεάζει αλλά αυτό υποχωρεί από την Μεγάλη Πέμπτη οπότε και αρχίζει και βελτιώνεται ο καιρός προκειμένου οι Κρητικοί να απολαύσουν ξέγνοιαστα με ηλιοφάνεια και ζέστη την ημέρα του Πάσχα με τα καθιερωμένα έθιμα του.

Τα στοιχεία αυτά παρέθεσε στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος κ. Τάσος Αρνιακός ξεκινώντας τις προγνώσεις του καιρού από το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Ένα σαββατοκύριακο που είναι προ των πυλών και το οποίο όπως όλα δείχνουν θα είναι ηλιόλουστο ενώ σχετικά καλός θα είναι ο καιρός και τη Μεγάλη Δευτέρα.

Ο καιρός θα αλλάξει από τη Μεγάλη Τρίτη με την έλευση του βαρομετρικού χαμηλού και για δύο ημέρες Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, οπότε και θα είναι άστατος με βροχές τοπικού χαρακτήρα .

Όμως Μεγάλη Πέμπτη οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται για να φθάσουμε την Κυριακή του Πάσχα που αναμένεται ένα ζεστό, άκρως ανοιξιάτικο καιρικό σκηνικό.

Αναλυτικά ο καιρός από σήμερα έως και την Κυριακή σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό.




Παρασκευή

Θα συνεχιστεί η αστάθεια σε όλη τη χώρα ενώ στην Κρήτη θα υπάρξουν μεγάλα διαστήματα συννεφιά κυρίως από το μεσημέρι και μετά στα ορεινά του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί β δ 4-6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα από 12-20 βαθμούς κελσίου.




Σάββατο του Λαζάρου

Το Σάββατο του Λαζάρου αναμένεται καλοκαιρία στο νησί με βοριαδάκι 3-5 μποφόρ και στα πελάγη 6 μποφόρ με μικρή υποχώρηση του υδραργύρου από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου στην Κρήτη.




Κυριακή των Βαΐων

Την Κυριακή Βαΐων αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλο το νησί με βοριάδες Β-Β.Α διευθύνσεων 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ και την θερμοκρασία στα ίδια περίπου επίπεδα 10-19 βαθμούς με λίγα σύννεφα στην περιοχή των Χανίων.




Μεγάλη Δευτέρα

Περιμένουμε αραιές νεφώσεις στην Κρήτη ξεκινώντας από τα δυτικά και με τάσεις επέκτασης σε όλο το νησί . Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν 3-5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία 20 βαθμούς κελσίου.




Μεγάλη Τρίτη

Στην Κρήτη κάνει την παρουσία του ένα βαρομετρικοί χαμηλό με νεφώσεις και ασθενείς βροχές κυρίως το απόγευμα και βράδυ τοπικού χαρακτήρα . Οι άνεμοι μεταβλητοί που θα στραφούν σε Α-Ν.Α 4-5 μποφόρ και την θερμοκρασία από 12-21 βαθμούς κελσίου .




Μεγάλη Τετάρτη

Παρόμοιος καιρός και τη Μεγάλη Τέταρτη με τοπικές βροχές. Ωστόσο από το μεσημέρι και μετά φτιάχνει ο καιρός στα Χανιά αλλά παραμένει βροχερός στα ανατολικά με βοριάδες 3-5 μποφό.




Μεγάλη Πέμπτη- Κυριακή του Πάσχα

Από τη Μεγάλη Πέμπτη ο καιρό βελτιώνεται ο καιρός με καλές καιρικές συνθήκες οι οποίες και θα διατηρηθούν έως την Κυριακή ενώ η θερμοκρασία από 22-23 βαθμούς κελσίου.

Ο κ. Αρνιακός δεν θέλησε να προβεί σε πιο αναλυτικές προγνώσεις από τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά, με το δεδομένο ότι είναι σχετικά μεγάλο το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί, αρκούμενος ωστόσο στο να δώσει την εικόνα που καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί της ΕΜΥ μέχρι στιγμής και με τις προγνώσεις όπως υπογράμμισε να γίνονται ακόμη πιο ακριβείς από αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας και μετά.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη - click neakriti.gr 
φωτογραφία αρχείου