Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Γ. Κουράκη στη δίκη με τον Φ. Βατσινά


Ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για το αδίκημα της έκδοσης ακάλυπτων επιταγών κατ’ εξακολούθηση.


Η υπόθεση σχετιζόταν με τις επιταγές που είχαν δοθεί τον Ιούλιο του 2009 από τον Γ. Κουράκη στον Φ. Βατσινά για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ. 
Η κόντρα των δύο πλευρών που ξεκίνησε όταν οι επιταγές που είχε πάρει ο κ. Βατσινας δεν πληρώθηκαν, δεν εκτονώθηκε στο πέρασμα των χρόνων, το αντίθετο μάλιστα. Κατά τη διάρκεια της δικής στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου οι δυο άνδρες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες. 

Ο πρώην δήμαρχος μιλούσε για πούρα και Lamborghini και ο κ. Βατσινάς κατηγόρησε τον κ. Κουράκη για τον τρόπο που απέκτησε οικονομική δύναμη Σε πολλά σημεία της δίκης υπήρξε ένταση και τεταμένο κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές. 
Μάλιστα κάποια στιγμή που ο κ. Κουράκης έκανε την απολογία του δηλώνοντας ‘’απόλυτα αθώος’’ ο κ. Βατσινάς απομακρύνθηκε από την αίθουσα για να συνεχιστεί η δίκη. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή, ο κ. Κουράκης κατέθεσε έφεση. Στις βαριές κουβέντες που αντάλλαξαν οι δυο πρώην πρόεδροι του ΟΦΗ απείλησαν ο ένας τον άλλο με κατάθεση μηνύσεων για συκοφαντική δυσφήμηση.


click ekriti.gr