Πλουμή - Παραγιουδάκης

Με μεγάλη συμμετοχή το εορταστικό παζάρι στον Όμιλο «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ»


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία το εορταστικό παζάρι του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» για την ενίσχυση όλων των φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών δράσεων του Ομίλου και ιδιαιτέρως του Ξενώνα Αγάπης. Στο παζάρι συμμετείχαν δεκάδες μαθητές - μέλη του Ομίλου τα οποία είτε συνεισέφεραν μοναδικές δημιουργίες για τις άγιες ημέρες που πέρασαν , είτε υποστήριξαν (με τον τρόπο του ο καθένας) την προσπάθεια των μελών του Ομίλου για την επίτευξη των στόχων του.



Από το Συμβούλιο του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» ανακοινώθηκε: «Έπειτα από την τόσο χαρούμενη και επιτυχημένη πορεία όλων αυτών των ημερών αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της Κρήτης για την παρουσίαση των εκδηλώσεών μας και ιδιαιτέρως όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι είτε επώνυμα είτε ανώνυμα συνέδραμαν στην ενίσχυση του έργου προς τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Και του χρόνου! Ακόμα ψηλότερα!»



Κατά τη διάρκεια του παζαριού όλοι οι παραβρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να έρθουν κοντά στην παράδοσή μας με τραγούδια και χορούς της Κρήτης και του υπόλοιπου Ελληνισμού. Μάλιστα η Χορωδία του Ομίλου "ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ" έψαλε ύμνους του Πάσχα και απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια. Παράλληλα υπήρξαν κεράσματα με παραδοσιακά ποτά της Κρήτης.



Όλα τα έσοδα της Εκδήλωσης διατίθενται για την συντήρηση του «Ξενώνα Αγάπης» στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Το όραμα του Ομίλου για τον Ξενώνα είναι να λειτουργεί, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, ως Ξενώνας Φιλοξενίας. Μέχρι την υλοποίηση του στόχου αυτού ο Όμιλος αξιοποιεί τον Ξενώνα ως Χώρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αστέγων σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Δομές της Αυτοδιοίκησης.
Ο Ξενώνας Αγάπης βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στο κέντρο του Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα από τα τελευταία κτίρια της πόλης το οποίο διατηρεί εσωτερικά και εξωτερικά την παλαιά παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Κρήτης. Όραμα του Ομίλου στην ιδιοκτησία του οποίου βρίσκεται , έπειτα από δωρεά του ιδρυτή του, είναι αμέσως μετά την αποκατάστασή του να φιλοξενήσει αστέγους φοιτητές οι οποίοι ενώ εισάγονται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης, δεν δύνανται να καλύψουν στοιχειώδη έξοδα διαβίωσης στο νησί και τελικά εγκαταλείπουν τις σπουδές τους. Ο Όμιλος στοχεύει να "υιοθετήσει" τις περιπτώσεις αυτές προσφέροντας, Στέγη, Τροφή, όλα τα έξοδα διαβίωσης καθώς και Τηλεφωνία, Internet και όλες τις ανέσεις για μια δημιουργική ακαδημαϊκή ζωή. Για να επιτύχει το στόχο αυτό διοργανώνει σε τακτά διαστήματα εκδηλώσεις ενώ δεκάδες εθελοντές μέλη του Ομίλου δραστηριοποιούνται προς αυτήν την κατεύθυνση δικαιολογώντας τους σκοπούς Παιδείας & Πολιτισμού του Ομίλου.


Η προσπάθεια για την ολοκλήρωση του οράματος του νέου Ξενώνα δεν σταματά ποτέ. Οπότε γίνεται έκκληση σε ευαισθητοποιημένους Εθελοντές όλων των ειδικοτήτων (Μηχανικούς, Τεχνικούς, Τεχνίτες, Κοινωνικούς Επιστήμονες & Λειτουργούς, Δημοσιογράφους, υπεύθυνους εύρεσης χορηγιών κλπ) να συνδράμουν με τον τρόπο τους σε αυτήν την προσπάθεια. Μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον Ξενώνα και τον Όμιλο στα κεντρικά του Ομίλου, Έβανς & Πλαστήρα γωνία, στο www.Aetogiannis.gr , στο Aetogiannis.external.relations@gmail.com και στα τηλέφωνα: 2810333333 , 6955.10.33.10