Πλουμή - Παραγιουδάκης

Κρήτη: Η απάντηση της Τροχαίας στα ραντάρ που "τρελάθηκαν"


Οι κάμερες στην εθνική μπορεί να «τρελάθηκαν» γράφοντας αδιακρίτως, αλλά η Τροχαία επιχειρεί να καθησυχάσει τους οδηγούς ότι δεν θα πληρώσουν χωρίς λόγο «ραβασάκια» .Προχωρά δε και ένα βήμα παραπέρα κάνοντας έκκληση στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί καθώς πολλοί με ένα απότομο φρενάρισμα αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος αλλά και καραμπόλας στην εθνική.

Οδηγοί που επικοινώνησαν και σήμερα με τo neakriti.gr περιγράφουν κωμικοτραγικές καταστάσεις με τους οδηγούς αντιλαμβανόμενοι ότι οι κάμερες «γράφουν», ανεξάρτητα από το όριο ταχύτητας, να φρενάρουν απότομα ή να αντιδρούν σπασμωδικά χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν ότι κινούνται σε οδικό δίκτυο με υψηλές ταχύτητες.

Φρενάρουν αδιαφορώντας για τον κίνδυνο
Όπως περιέγραψε ο Γιώργος Παναγιωτάκης «οι κάμερες συνεχίζουν να γράφουν αδιάκοπα και χθες βράδυ και σήμερα το πρωί. Μένω στο Πάνορμο και κινούμαι καθημερινά προς Σκαλέττα. Περνάω δύο κάμερες, μια που «βλέπει» προς Ηράκλειο κοντά σε πρατήριο και μια που "βλέπει" προς Ρέθυμνο στη γέφυρα Γεροποτάμου. Χθες βράδυ ενώ έφευγα και γνώριζα το πρόβλημα που προέκυψε με τις κάμερες κινήθηκα με 30-40 χιλιόμετρα και με «έγραψε» η κάμερα .Όταν συνέχισα διαπίστωσα ότι και η κάμερα που δείχνει προς Ρέθυμνο αναβόσβηνε και έγραφε όλους όσους περνούσαν από το σημείο. Το θέμα είναι ότι πολλοί οδηγοί αντιλαμβανόμενοι ξαφνικά τα ραντάρ που "γράφουν", φρενάρουν απότομα. Όσοι ακολουθούν κινδυνεύουν να πέσουν πάνω τους και όλοι μαζί κινδυνεύουν να σκοτωθούν».

«Δεν θα επιβληθούν πρόστιμα»
Μετά το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV οι οδηγοί ενημερώθηκαν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάμερες ωστόσο συνεχίζουν να ανησυχούν για τα πρόστιμα.
Η Τροχαία ΒΟΑΚ πάντως είναι καθησυχαστική, διαβεβαιώνοντας ότι δε θα επιβληθούν πρόστιμα σε όσους οδηγούς δεν είχαν αναπτύξει υψηλές ταχύτητες. Σήμερα διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από οδηγούς που οδηγούν ευσυνείδητα και τηρώντας τον ΚΟΚ, όπως και ότι το πρόβλημα έχει πια, αποκατασταθεί.
Από το πρωί η υπηρεσία έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις στον τηλεφωνικό αριθμό 28310/61601 που δόθηκε στον «αέρα» από την ΚΡΗΤΗ TV στους οδηγούς και εκ μέρους της υπηρεσίας για να δηλώσουν τα εκάστοτε περιστατικά οι οδηγοί, ενώ στον αριθμό 2810/274.170 μπορούν να καλούν οι οδηγοί του Ηρακλείου.

Τους αιφνιδίασαν τα "φλας" των ραντάρ

Πάντως πολλοί αρχικά αιφνιδιάστηκαν και άλλοι μέχρι και σήμερα δεν γνώριζαν τι είχε συμβεί με τις κάμερες. Ενδεικτικά ο κ.Παναγιωτάκης περιέγραψε κωμικοτραγικά περιστατικά με τους οδηγούς στο ύψος της Παναγίας Χαρακιανής να συγκεντρώνονται για να δουν τι είχε συμβεί. Όπως λέει «μπορεί να ήταν μεσάνυχτα αλλά τουλάχιστον 8 οδηγοί σταματήσαμε στην εθνική ,στην άκρη του δρόμου για να καταλάβουμε τι είχε συμβεί. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πως είναι δυνατό ενώ κινούμασταν εντός των ορίων ταχύτητας, να μας «γράφουν» τα ραντάρ…».

Όπως και να'χει απαιτείται προσοχή στην εθνική οδό καθώς οι κάμερες που «τρελάθηκαν» δεν πρέπει να οδηγήσουν και σε τροχαίο λόγω απροσεξίας, αφού κάθε λάθος κίνηση μπορεί να κοστίσει «ακριβά» ιδιαίτερα στη διάρκεια της νύχτας που ορατότητα είναι περιορισμένη.


ΡεπορτάζΦιλία Σαριδάκη - Ματθαίος Καπετανάκης - click neakriti.gr