Πλουμή - Παραγιουδάκης

Σύσκεψη για την αξιοποίηση του ορεινού όγκου των Αστερουσίων


Σύσκεψη για την αξιοποίηση του ορεινού όγκου των Αστερουσίων πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Στη σύσκεψη που συντόνισε ο Ά Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Φραγκάκης, παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσίων κ. Μανώλης Κοκοσάλης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης και ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε από τα στελέχη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Δρ Κ. Κούλη και Δρ Μ. Καθαράκη, ένα σχέδιο δέσμης δράσεων για την ανάπτυξη των Αστερουσίων σε καινοτόμο λειτουργική περιοχή. Το σχέδιο αφορά σε μια δομημένη διαδικασία εξαγωγής συμπερασμάτων και διατύπωσης δράσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές κοινωνίες, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα επίπεδα του αστικού σχεδιασμού με στόχο την επεξεργασία στρατηγικών λύσεων και δράσεων.

Ο σχεδιασμός αυτός θα δείχνει σε ποια κατεύθυνση και με ποιους τρόπους μπορούν και πρέπει να αναπτυχθούν τα Αστερούσια όρη με ορίζοντα το 2030.



Οι δήμαρχοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη συμφώνησαν ομόφωνα στην αναγκαιότητα του προτεινόμενου σχεδιασμού και ανάθεσαν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου την άμεση ενεργοποίηση του.