Πλουμή - Παραγιουδάκης

Aν δεις αυτή την κρεμάστρα σε δημόσια τουαλέτα φύγε όπως είσαι!

Μία κρεμάστρα σε τουαλέτα κάποιας καφετέριας ή ενός εστιατορίου μπορεί να μοιάζει εκ πρώτης όψεως ως το πιο κοινό και συνηθισμένο πράγμα στον κόσμο ωστόσο μετά από μια πρόσφατη ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών στη Μεγάλη Βρετανία κάποιες από αυτές δεν είναι τόσο αθώες όσο φαίνονται.

Η ιστορία ξεκίνησε από την Αγγλία εδώ και λίγους μήνες και μοιάζει να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ πρόσφατα στην Αθήνα οι αρχές συνέλαβαν ένα 68χρονο άντρα ο οποίος είχε στο σπίτι του τις συγκεκριμένες κρεμάστρες που μάλλον έχουν ένα αρκετά σκοτεινό ρόλο ύπαρξης. Πιο συγκεκριμένα, οι ελληνικές αρχές εντόπισαν τρεις μικροκάμερες και μία κρυφή κάμερα που είναι γνωστή ως «κρεμάστρα ρούχων» λόγω του ότι μοιάζει με κρεμάστρα για να μη γίνεται αντιληπτή. Ο συλληφθείς που παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι του τη χρησιμοποιούσε για να καταγράφει τις μαθήτριες.

Το αντικείμενο που βλέπεις στις φωτογραφίες έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο αφού οι πωλήσεις του έχουν σημειώσει κατακόρυφη αύξηση και ο πολύ εύκολος τρόπος να το αποκτήσει κανείς μέσω διαδικτύου, σε τιμή που ξεκινά από μόλις 10 ευρώ, κάνει τα πράγματα ακόμα πιο πολύπλοκα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.



Το δίκτυο NBC αναφέρει ότι οι κρεμάστρες διαθέτουν κάμερες τόσο μικροσκοπικές ώστε είναι πάρα πολύ δύσκολο να τις δει κανείς με γυμνό μάτι, ενώ πολλές φορές πωλούνται απλά ως συσκευές ασφαλείας για το σπίτι και τα άγκιστρα έχουν μικρές κουκκίδες στο πάνω μέρος που είναι στην πραγματικότητα ο φακός. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας για αυτές τις κρεμάστρες είναι δύο ώρες. Στη συνέχεια, μπορεί όποιος θέλει απλά να την αφαιρέσει, να πάρει το υλικό από το usb, να αλλάξει μπαταρία και να συνεχίσει να τη χρησιμοποιεί.


click womantoc.gr