Ουζερί του Τερζάκη

Πρώτο βραβείο για ταινία- δημιουργία των μαθητών του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου


Το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, συμμετείχε, στον διαγωνισμό με θέμα : Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες», στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη, με μια ταινία στην κατηγορία Ταινίες Τεκμηρίωσης με τίτλο:

Η Εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο [Ιούλιος 1974]:

Η Ελληνική Επιστράτευση: Η ιστορία του Λεωνίδα.

Η ταινία που βραβεύθηκε με το 1ο βραβείο, παρουσιάζει την ιστορία του έφεδρου με ανακατάταξη αξιωματικού του 10ου Συντάγματος Πεζικού στο Ρέθυμνο Λεωνίδα Δηλαβεράκη. Μέσα από το προσωπικό του αφήγημα και βίωμα επιβεβαιώνονται σημαντικά ιστορικά στοιχεία και αναδεικνύεται ο στενός δεσμός μεταξύ των Ελλήνων της Ελλάδας και της Κύπρου. Η ταινία περιείχε πρωτότυπη μουσική επένδυση, ειδική φωτογράφιση και ζωγραφική από μαθητές και μαθήτριες του 6ου ΕΠΑΛ .

Η Διεύθυνση του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων, ευχαριστεί θερμά τον κύριο Λεωνίδα Δηλαβεράκη, συνταξιούχο δάσκαλο που εμπιστεύτηκε το σχολείο μας και μοιράστηκε την ιστορία του και συγχαίρει τους μαθητές της Γ! τάξης Δημήτριο Μηνά- Πρέκα, Άγγελο Βούρλο, Δανάη Λαγουδιανάκη, Καλλιόπη Μαστρογιαννάκη, Ευαγγελία Σκουπάκη, Τσιράογλου Παρασκευή, Μαρία Βογιατζάκη και Ιβόνα Βασίλεβα, Τιμολέωντα Νερατζουλάκη και Σπύρο Προβίδη, της Β! τάξης ```````, και τους υπεύθυνους καθηγητές: Πετράκη Αναστασία, ΠΕ10 – Κοινωνιολόγων, ΜιχαηλίδηΑφροδίτη, ΠΕ19 – Πληροφορικής, Μπατζανακάκη Μαρίνα ΠΕ 17 – Ηλεκτρονικών, ΣτέργιοΧαχλάκη ΠΕ 17 – Ηλεκτρονικών.