Ουζερί του Τερζάκη

Ανώγεια: Στα "χέρια" των αρχών ο 54χρονος - Πώς έγινε το φονικό


Παραδόθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο 54χρονος, φερόμενος ως δράστης του φονικού που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στα Ανώγεια και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, έπειτα από πυροβολισμό, ο 23χρονος Μανόλης Στρατάκης.

Η παράδοση σύμφωνα με τις πληροφορίες έγινε στην περιοχή των Σισών και αμέσως ο ίδιος οδηγήθηκε στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρεθύμνου όπου και θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και θα ακολουθηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην ομάδα που συνόδευσε τον 54χρονο στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρεθύμνου, φαίνεται ότι βρίσκεται και ο γιος του που το μοιραίο απόγευμα της φονικής συμπλοκής ήταν μπροστά στο αιματηρό περιστατικό.

Με όλους τους άγραφους κανόνες η διαδικασία παράδοσης του 54χρονου . Πλήθος συγγενών του φερόμενου ως δράστη έχει συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της αστυνομίας για να διασφαλίσει την αρτιμέλεια του 54χρονου.

Με σχέδιο που καλύπτει ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια, προκειμένου να διαφυλαχθεί η σωματική ακεραιότητα του 54χρονου άνδρα που σύμφωνα με την Αστυνομία φέρει την ευθύνη για το φονικό του 23χρονου στον Ψηλορείτη, οργανώθηκε η παράδοσή του στις Αρχές!

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. έχει στα χέρια της ευρήματα από τον τόπο του φονικού, όπως κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο και προέρχονται από τη θαλάμη τριών διαφορετικών όπλων. Ο αριθμός των ατόμων που έλαβαν μέρος στο επεισόδιο για τη διεκδίκηση των βοσκοτόπων της περιοχής φαίνεται να είναι 5, ενώ ο τραγικός πατέρας του 23χρονου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ευρισκόμενος στο δρόμο περίπου 1 χλμ. πιο μακριά από το σημείο της συμπλοκής, άκουσε να πέφτουν οι πυροβολισμοί και μετά τίποτα!

Πάντως, οι πληροφορίες από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για παράδοση και όχι φυγοδικία του 54χρονου, που φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη του φονικού, όμως, όπως έγραψε η "Νέα Κρήτη", προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις μεταξύ της πλευράς του δράστη και της ΕΛ.ΑΣ., για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφαλή παράδοσή του.

Με τις συμβουλές του έμπειρου νομικού Γιώργου Κοκοσάλη, ο οποίος χθες σε δημόσια δήλωσή του μίλησε για την πρόθεση του πελάτη του να παραδοθεί, ο 54χρονος σχεδίασε την παράδοσή του στην Αστυνομία αφήνοντας να παρέλθει το πρώτο 48ωρο μετά τη θανάσιμη συμπλοκή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την παράδοση του 54χρονου σχεδιάστηκε επίσης και η εμφάνιση του 21χρονου γιου του στις αστυνομικές Αρχές, καθώς βρισκόταν και εκείνος στο σημείο της θανάσιμης συμπλοκής. Ο χρόνος της εμφάνισης ενώπιον των Αρχών αλλά και ο τόπος παράδοσής του παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό ως αργά χθες το βράδυ, καθώς η εκτίμηση των νομικών ήταν ότι θα έπρεπε πρωτίστως να διαφυλαχθεί η σωματική ακεραιότητα του 54χρονου και του γιου του και πολύ περισσότερο να μην υπάρξει κύκλος αίματος μεταξύ των δύο συγγενικών οικογενειών μετά το θανάσιμο τραυματισμό από όπλο που κρατούσε ο συγγενής του 23χρονου Μανόλη Στρατάκη στα Ανώγεια. Για το λόγο αυτό δεν κοινοποιήθηκε ο τόπος εμφάνισης του 54χρονου, προκειμένου να μην υπάρξει συγκέντρωση από μέλη της οικογένειας του θύματος.


Στο μεταξύ, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για την αναζήτηση κάθε κομματιού που συνθέτει το πάζλ του σκηνικού της θανάσιμης συμπλοκής. Οι έρευνες της Αστυνομίας έχουν στόχο να ανασυνθέσουν το σκηνικό της συμπλοκής, προκειμένου να υπάρξει μια πιο καθαρή εικόνα για τα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν στα βοσκοτόπια. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τρεις κάλυκες που προέρχονται από τρία διαφορετικά όπλα, ενώ πιθανολογείται ότι υπήρχε πλήθος καλύκων στο σημείο, που όμως ενδέχεται να μαζεύτηκαν προτού φτάσει η Αστυνομία στον τόπο της συμπλοκής. Από τα ευρήματα προκύπτει ότι έγινε χρήση τουλάχιστον τριών όπλων από τα εμπλεκόμενα στη συμπλοκή πρόσωπα. Σύμφωνα με τους τύπους των τριών καλύκων οι οποίοι περισυλλέγησαν από το σημείο της συμπλοκής, φαίνεται να έχουν χρησιμοποιηθεί ένα 45άρι όπλο, ένα 9άρι και ένα καλάσνικοφ. Το καλάσνικοφ και το 9άρι δε βρέθηκαν στο σημείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θανάσιμο τραύμα προήλθε από όπλο καλάσνικοφ, αν και η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για αγνώστου τύπου όπλο! Όσο για το 45άρι, πληροφορίες χθες το πρωί ανέφεραν ότι το όπλο βρέθηκε στον τόπο της συμπλοκής, ενώ άλλη πηγή κατά τις βραδινές ώρες έδινε πληροφορία που αναιρούσε την προηγούμενη, χωρίς ωστόσο να μπορεί να διασταυρωθεί εκ νέου ως την ώρα που έκλεινε η ύλη της "Ν.Κ." το ακριβές του πράγματος. Να αναφερθεί επίσης ότι στο σημείο της συμπλοκής περισυλλέχθηκε και ένα μπουφάν, που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκε στο ρουχισμό του θύματος.
Είχε προηγηθεί διαπληκτισμός- Οι κινήσεις των πρωταγωνιστικών

Πώς, όμως, στήθηκε το σκηνικό; Ποιες ήταν οι κινήσεις των πρωταγωνιστών της αιματηρής συμπλοκής κατά την οποία ο 23χρονος νεαρός έχασε τη ζωή του από χέρι συγγενούς του; Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου δύο ώρες πριν από τη συμπλοκή είχε προηγηθεί διαπληκτισμός μέσα στα Ανώγεια μεταξύ των μελών των δύο συγγενικών οικογενειών. Δύο ώρες αργότερα, ο 54χρονος, που φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη του φονικού, και ο γιος του βρίσκονταν στο μαντρί τους. Από εκεί περίπου στις 4 το απόγευμα φαίνεται να ξεκίνησαν την κατάβασή τους για να φτάσουν στη στάνη του θύματος. Στη διαδρομή, περίπου 1 χλμ. πριν από τη στάνη που βρισκόταν ο 23χρονος μαζί με τα δύο αδέλφια του, ο 54χρονος με τον 21χρονο γιο του, ευρισκόμενοι μέσα στο αυτοκίνητο, συνάντησαν τον πατέρα του θύματος. Κατά πληροφορίες ο πατέρας του Στρατάκη φέρεται να είχε δει όπλα μέσα στο όχημα του 54χρονου. Προηγήθηκαν ύβρεις, ενώ αμέσως τηλεφωνεί στους γιους του, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να προσέχουν γιατί κατευθύνονται οπλισμένοι. Λίγο αργότερα ακούει πυροβολισμούς, καταλήγουν οι ίδιες πηγές. Η συμπλοκή σημειώνεται μεταξύ των τριών αδερφών Στρατάκηδων και του 54χρονου και του γιου του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σε χρόνο μηδέν μαζεύονται περίπου 12-15 άτομα επιτόπου, ενώ ένας αδερφός μεταφέρει το θύμα στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Μαζί φέρεται να πηγαίνει και ένα άτομο από την οικογένεια του δράστη.
Ατάιστα 3.000 πρόβατα

Από τη στιγμή του φονικού και μετά, κανένας από την οικογένεια του θύματος ή του δράστη δεν προσέγγισε τους χώρους που βρίσκονταν τα κοπάδια των οικογενειών! Περίπου 3.000 πρόβατα, εκ των οποίων 2.000 ανήκουν στην οικογένεια του δράστη και 1.000 στην οικογένεια του θύματος, παρέμειναν ατάιστα για τουλάχιστον 48 ώρες. Ο δήμαρχος Ανωγείων, Μ. Καλλέργης, ανέλαβε την πρωτοβουλία ομάδα εθελοντών της περιοχής να συνδράμει στην καθημερινή φροντίδα των ζώων και να μην πεθάνουν 3.000 πρόβατα.