Πλουμή - Παραγιουδάκης

Εικαστική παρέμβαση από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου στην πλατεία Κορνάρου (photos)


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του Δικτύου «Η Τυπογραφία της Αναγέννησης συναντά την Κρητική Λογοτεχνία μέσα από την Τέχνη του Δρόμου», στην οποία συμμετείχε ομάδα μαθητών-μαθητριών του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου. Σκοπός της δράσης ήταν η ανάδειξη της Πρώιμης Ελληνικής Τυπογραφικής Τέχνης και Καλλιγραφίας σε συνδυασμό με έργα της Κρητικής λογοτεχνίας, μέσα από τη σύγχρονη Τέχνη του Δρόμου.



Οι μαθητές φιλοτέχνησαν ξύλινη πινακίδα στην οποία έγραψαν με γραφή Grecsduroi το πρώτο δίστιχο του Ερωτοκρίτου «Του κύκλου τα γυρίσματα που ανεβοκατεβαίνου και του τροχού που ώρες ψηλά κι ώρες στα βάθη πηαίνου» και διακόσμησαν με μοτίβα παραδοσιακού κρητικού κεντήματος. 


Ο Δήμος Ηρακλείου και ειδικότερα η Διεύθυνση Τμήματος Πρασίνου και η Διεύθυνση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας, το Τμήμα Συντήρησης Κοινοχρήστων χώρων με την προισταμένη κυρία Σγουρίτσα Πιταροκοίλη και το συνεργείο της ανταποκρίθηκαν με προθυμία στην πρόταση για τοποθέτηση της ξύλινης πινακίδας στην πλατεία Κορνάρου, σε καλαίσθητο μεταλλικό πλαίσιο στήριξης. 


Οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ Λυκείου που συμμετείχαν στην κατασκευή της πινακίδας είναι οι Μαριλένα Αρμάου, Μαρίνος Παναγιωτάκης, Αταλάντη Παπαδάκη, Γαλήνη Παπαδάκη, Κατερίνα Πεχυνάκη, Ελένη Σακκαδάκη, Χριστίνα Προεστάκη και Εμμανουέλα Τσάλου. Την δράση συντόνισαν οι καθηγητές: Μπουραντά Κλεάνθη Φιλόλογος, Νικολιδάκη Ελένη Φιλόλογος, Τζιρίτας Εμμανουήλ Μαθηματικός.

click candianews.gr