Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ο μύθος του Μινωταύρου γίνεται ταινία (video)


Ο Carlo Vögele, βετεράνος κινουμένων σχεδίων της Pixar και σκηνοθέτης ταινιών μικρού μήκους, φτιάχνει την καινούργια ταινία κινουμένων σχεδίων του με τον τίτλο Ίκαρος, σε συνεργασία με το κινηματογραφικό στούντιο Iris με έδρα το Λουξεμβούργο.
Μια γεύση από την ταινία παίρνουμε από το τρέιλερ που παρουσιάστηκε στο Cartoon Movie στο Μπορντό της Γαλλίας, την περασμένη εβδομάδα. Το Cartoon Brew μεταδίδει το trailer:



Τον ελληνικό μύθο του Ίκαρου χρησιμοποιεί ως βάση η ταινία, αλλά υπάρχουν μερικές νέες ανατροπές στον κλασικό μύθο με το αγόρι που πετά πολύ κοντά στον ήλιο. Η ιδέα είναι να φανταστεί κανείς τη νεολαία της γενιάς του νεαρού Ίκαρου, ένα μέρος αναφερεται στο μύθο, όπως το γνωρίζουμε," είπε ο Vögele είπε στο Cartoon Brew. Στην εκδοχή Vögele του, η ιστορία θα επικεντρωθεί στην φιλία μεταξύ του Ίκαρου και του Μινώταυρου, οπου και οι δύο απεικονίζονται ως παρίες.


O νεαρός Ίκαρος ζει μια ευτυχισμένη και ταπεινή ζωή στο εργαστήριο γλυπτικής του πατέρα του, του διάσημου εφευρέτη Δαίδαλου. Μία μέρα ανακαλύπτει ένα μικρό αγόρι με κεφάλι ταύρου που ζει κρυμμένο στο βασιλικό ανάκτορο της Κνωσού, και μια τρυφερό φιλία γεννιέται. Αλλά όταν ο βασιλιάς Μίνωας παγιδεύει το "τέρας" στο μυστικό λαβύρινθο που χτίστηκε από τον Δαίδαλο, ο Ίκαρος δεν χάνει μόνο τον φίλο του, αλλά και την εμπιστοσύνη του στον αγαπημένο του πατέρα. 


Καθώς ο όμορφος πρίγκιπας Θησέας φτάνει στην Κρήτη για να σκοτώσει τον Μινώταυρο, ο Ίκαρος βρίσκει μια τελευταία ευκαιρία για να σώσει τον παιδικό του φίλο. Μετά από μια μοιραία νύχτα θανάτου και προδοσίας, η απομυθοποίηση καταλήγει σε μια τραγική επιλογή ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως.


Η ιστορία αφηγείται από τρεις πληθωρικούς δημοσιογράφους: τον Δία, τον Ποσειδώνα και την Αφροδίτης, στο μικρό newsroom της εφημερίδα Mythomag, που κινεί τα νήματα της μοίρας κάθε χαρακτήρα.