Πλουμή - Παραγιουδάκης

Έκλεψαν μέρα μεσημέρι την εκκλησία στο Κορακοβούνι (photos)


Κλοπή μέρα μεσημέρι σημειώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κορακοβούνι. 

Οι εφημέριοι της εκκλησίας προσερχόμενοι για τον εσπερινό του Σαββάτου περίπου στις 5 το απόγευμα διαπίστωσαν ότι άγνωστος ή άγνωστοι δράστες είχαν εισέλθει στην Εκκλησία και είχαν αφαιρέσει τα τάματα των πιστών, χρυσό και ασήμι, ενώ οι ίδιοι δράστες ως φαίνεται είχαν προβεί και σε φθορές στις εικόνες.

Συγκεκριμένα είχαν σχίσει την πίσω μεριά της εικόνας της Παναγίας και είχαν αφαιρέσει από μέσα την παράσταση, η οποία ήταν καλυμμένη με επάργυρο θεωρώντας ότι πρόκειται για αντικείμενο αξίας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα των εφημέριων.

Ταυτόχρονα είχαν καταστρέψει μία στεφανοθήκη με παραστάσεις αγίων σκίζοντάς την από την πίσω πλευρά, προσπαθώντας να αφαιρέσουν ένα χαρτί το οποίο θεώρησαν πως ήταν προφανώς φύλλο χρυσού ή ασημιού, αλλά όπως αποδείχτηκε ήταν ένα απλό αλουμινόχαρτο, γι' αυτό και το εγκατέλειψαν, ωστόσο φαίνεται να αφαίρεσαν τα στέφανα που υπήρχαν μέσα.







Η κλοπή

Κατά τις εκτιμήσεις των πιστών και των ιερέων η κλοπή πρέπει να σημειώθηκε στη διάρκεια της ημέρας και συγκεκριμένα από το πρωί του Σαββάτου έως το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα τάματα και οι εικόνες ήταν στη θέση τους σήμερα το πρωί όταν κάτοικος της περιοχής, που έχει επιφορτιστεί με το έργο της φροντίδας της Εκκλησίας, άνοιξε το πρωί το ναό και δεν διαπίστωσε τίποτα. Ωστόσο το απόγευμα όταν προσήλθαν οι εφημέριοι στο ναό διαπίστωσαν την κλοπή.

Ο εφημέριος της Εκκλησίας Οδυσσέας Τζαγκαράκης μιλώντας στο neakriti.gr, είπε ότι δεν παρατήρησε να έχει γίνει απόπειρα παραβίασης ή βεβήλωσης του ιερού, ή περαιτέρω άλλη φθορά.

Ο ίδιος το απόγευμα του Σαββάτου αμέσως μετά τον εσπερινό πήγε στην αστυνομία για να δηλώσει την κλοπή, που όπως παρατήρησε είναι αντικείμενα ευτελούς αξίας, όμως, η πράξη, όπως είπε πρέπει να αναφερθεί στις Αρχές.


Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εκκλησία παραμένει ανοικτή στη διάρκεια της ημέρας, η αυλή της εκκλησίας πολλές φορές φιλοξενεί παιδιά που παίζουν και περαστικούς, ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές, που ακόμη και άτομα εξαρτημένα από ουσίες έχουν παραβιάσει τον χώρο.

ΡεπορτάζΛευτέρης Συμβουλάκης - klik neakriti.gr