Πλουμή - Παραγιουδάκης

Νέα εποχή στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου - Από τον Σαϊτάκη στον Δουβή (photos


Παρουσία Λιμενικών, Αστυνομικών, Στρατιωτικών και φορέων της πόλης του Ηρακλείου και μέσα σε συγκινησιακό κλίμα έγινε το πρωί της Παρασκευής η τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων της Διοίκησης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, από τον Πλοίαρχο Λ.Σ. Δημήτρη Σαϊτάκη, στον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Ευθύμιο Δουβή.

Ο Δημήτρης Σαϊτάκης που αποστρατεύεται μετά από πολλά χρόνια στο Σώμα του Λιμενικού, φανερά συγκινημένος, εξήρε το έργο των συναδέλφων του ενώ έκανε ιδιαίτερα αναφορά στην καλή συνεργασία που είχε ως Γενικός Περιφερειακός Διοικητής του ΛΣ στην Κρήτη, με τον Κώστα Λαγουδάκη, το νυν Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης και πρώην Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου. 






Ολόκληρη η ομιλία του Ευθύμιου Δουβή

Σχεδόν μετά από 18 έτη υπηρεσιακής θητείας, ευχαριστώντας ακόμα μια φορά το Θεό για ότι μέχρι σήμερα μου χάρισε, αναλαμβάνω με χαρά και συγκίνηση, τα καθήκοντα του Κεντρικού Λιμενάρχη Ηρακλείου, τιμή μεγάλη για έναν Αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος.

Έχοντας βαθιά συναίσθηση του υπηρεσιακού βάρους και της ευθύνης, της θέσεως, αλλά και του μεγάλου έργου που αόκνως οφείλει να επιτελεί ο Προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής, του μεγαλύτερου λιμένος της Κρήτης, δεσμεύομαι προς όλους σας ότι θα καταβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου κάθε προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου.

Πρωτίστως θέλω να εκφράσω τις εκ βάθους καρδίας ευχαριστίες μου προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και τη φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν τοποθετώντας με στο τιμόνι ενός εκ των μεγαλύτερων και σημαντικότερων Κεντρικών Λιμεναρχείων της Πατρίδας μας. Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να δικαιώσω την επιλογή τους.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και όλους τους συναδέλφους, με τους οποίους συνυπηρέτησα μέχρι σήμερα, υφισταμένους και προϊσταμένους μου, για τους σπόρους αγάπης, συνεργασίας, συναδελφικότητας και βοηθείας που έσπειραν στην διάρκεια της σταδιοδρομίας μου καθώς, σε αυτούς οφείλω τους καρπούς που απολαμβάνω.

Ιδιαίτερα εκφράζω τις θερμότερες μου ευχές για υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία στον απερχόμενο Κεντρικό Λιμενάρχη Ηρακλείου, Πλοίαρχο Λιμενικού Σώματος ΣΑΪΤΑΚΗ Δημήτριο και στους μεγάλους «δασκάλους» μου τα τελευταία 6 χρόνια Πλοιάρχους Λ.Σ. ΒΕΡΥΚΟΚΙΔΗ Βασίλειο, ΚΑΨΗ Βασίλειο και ΚΑΤΣΑΜΑΝΗ Γεώργιο, ειλικρινείς ευχές για να τους ακολουθούν στο νέο πολιτικό τους βίο. Έχετε δώσει όλες σας τις δυνάμεις στο Λιμενικό Σώμα κατά τα 37 έτη της πλούσιας καριέρας σας και αποτελείτε ζωντανό κομμάτι της ένδοξης ιστορίας του Σώματος. Πλοίαρχε Λ.Σ. ΣΑΪΤΑΚΗ Δημήτριε κοιτώντας σας στα μάτια και με ιδιαίτερη συγκίνηση σας ευχαριστώ ξεχωριστά για την άριστη συνεργασία, διαβεβαιώνοντάς σας ότι οι πολύτιμες γνώσεις και η εμπειρία σας αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον.

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες του Κεντρικού Λιμεναρχείου και προσωπικό του Πλοηγικού Σταθμού Ηρακλείου, επιτελείτε ένα έργο για το οποίο πρέπει να νιώθετε όχι μόνο υπερήφανοι, αλλά και σπουδαίοι. Πρέπει να νιώθετε έτσι, διότι με τις αξιέπαινες προσπάθειές σας, επί 24ώρου βάσεως, 365 ημέρες το χρόνο, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες, πράττετε στο ακέραιο το καθήκον σας προς την Πολιτεία και φέρνετε σε πέρας το έργο που σας έχει ανατεθεί. Τις δύσκολες αυτές ώρες που περνά η χώρα και κάθε ένας από μας χωριστά, σας καλώ να παραμείνετε ψύχραιμοι και αξιοπρεπείς και να συνεχίσετε ως επαγγελματίες να πράττετε το καθήκον σας, όπως μέχρι σήμερα κάνετε. Θα είμαι δίπλα σας ως συνάδελφος και συνεργάτης σε κάθε υπηρεσιακό, ή και προσωπικό εφόσον το επιθυμείτε, θέμα. Επιθυμία μου είναι η τήρηση και εφαρμογή όλων όσων αναφέραμε στον όρκο που δώσαμε προς την Πολιτεία, ενώπιον του Θεού, με γνώμονα πάντα, το σεβασμό και την προστασία των ανθρώπινων αξιών, καθώς αυτό αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση κάθε ευνομούμενης και δημοκρατικής Πολιτείας.

Αρχή μου είναι «το διοικείν διά του παραδείγματος». Πιστεύω στην έννοια «σύνολο-ομάδα» και όχι σε μονάδες, που αν και ενίοτε ικανές, παραμένουν μονάδες. Ως συνάδελφος και συνεργάτης σας, ζητώ την στήριξή σας. Η κοινή μας δέσμευση προς την Πολιτεία, αλλά και η κοινή μας υπηρεσιακή πορεία, να είστε σίγουροι ότι από πλευράς μου, θα εμπλουτισθεί με συναδελφική αλληλεγγύη, συνεργασία, εμπιστοσύνη και προσήνεια. Ζητώ όμως παράλληλα από σας, αφενός την συνεργασία σας για την πραγματοποίηση κάθε στόχου που θα θέσουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, αφετέρου, τα λόγια, το ήθος και οι πράξεις σας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων σας, να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Συνάδελφοι, το όραμα, ο αλτρουισμός και η πειθαρχία αποτελούν τις σημαντικότερες αρετές του ενστόλου. Να θυμάστε πάντα ότι η πίστη σε ιδανικά και αξίες, το ήθος, η δικαιοσύνη, η εντιμότητα, η εργατικότητα, η ευρύτητα αντίληψης, ο σεβασμός προς τον πολίτη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε συνδυασμό με ακεραιότητα του χαρακτήρα, μας οδηγούν να πράττουμε ενσυνείδητα το καθήκον μας, να πράττουμε το σωστό, τοποθετώντας πολλές φορές τον εαυτό μας στο επίπεδο εκείνων που μας ακούνε, μας βλέπουν και μας κρίνουν, προκειμένου να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης με τον Πολίτη.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι με αίσθημα ευθύνης, αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, παρά τα τόσα προβλήματα της καθημερινότητας, θέτοντας πολλές φορές τις οικογενειακές στιγμές και τις μικρές προσωπικές απολαύσεις, σε δεύτερη μοίρα, θα συνεχίσετε να επιτελείτε το καθήκον σας στο μέγιστο βαθμό.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες μου προς τους εκπροσώπους Αρχών, Φορέων, Σωματείων και Ενώσεων, για την παρουσία τους, παρουσία που θεωρώ εξαιρετική τιμή προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι, η Υπηρεσία της οποίας αναλαμβάνω τη Διοίκηση σήμερα, θα συνεχίσει με την ίδια ένταση, να παράγει έργο, ως κρίκος μιας αλυσίδας, η κίνηση της οποίας σκοπό έχει την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία του Λιμένος και κατ΄ επέκταση της ίδιας της πόλης του Ηρακλείου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την παρουσία τους τα εν αποστρατεία Στελέχη του Λιμενικού Σώματος, υπενθυμίζοντας τους άρρηκτους δεσμούς που μας ενώνουν, δεσμούς που βασίζονται σε αρχές και ηθικές αξίες οι οποίες για δεκαετίες, μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν. Να τους παρακαλέσω δε, να μην θεωρούν άσκοπη ή άνευ λόγου, την τυχόν επικοινωνία τους μαζί μου ή επίσκεψή τους, στο γραφείο μου, καθώς και μόνο η συζήτηση μαζί τους, θα είναι για μένα διδασκαλία.

Προς τους εκπροσώπους των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, απευθύνω την παράκληση, να μας κρίνουν με δικαιοσύνη, ειλικρίνεια αλλά και αυστηρότητα, ώστε να θριαμβεύει πάντα η αλήθεια. Η καλοπροαίρετη κριτική τους, στοιχείο απαραίτητο σε μια δημοκρατική χώρα, να είναι σίγουροι ότι θα λαμβάνεται υπόψη.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σημειώσω ότι εμείς ευτυχούμε να υπηρετούμε στο Λιμενικό Σώμα, εν καιρώ ειρήνης. Παρά ταύτα όμως και εν ειρήνη, υπήρξαν συνάδελφοι οι οποίοι έφθασαν στο απόγειο της προσφοράς, έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στις Λιμενικές Αρχές όπου υπηρετούσαν και για το λόγο αυτό πρέπει πάντα να τους μνημονεύουμε. Υποκλίνομαι ευλαβικά στη Σημαία μας και το Λάβαρο του Λ.Σ., αλλά και στους αθάνατους ήρωες του Λ.Σ. που έπεσαν στο καθήκον.

Όλες οι μέχρι σήμερα Η.Δ. των προκατόχων μου εξακολουθούν να ισχύουν και να εφαρμόζονται μέχρι κατάργησης ή τροποποίησής τους με νεώτερες.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης όσο και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στάθηκαν στην αποστρατεία του Δημήτρη Σαϊτάκη, κάνοντας λόγο για μία "ακατανόητη" ενέργεια του κράτους.
(φωτογραφίες - image-services)

Ποιος είναι ο νέος Λιμενάρχης Ηρακλείου

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Σεπτεμβρίου 1975, μεγάλωσε στο Δάσος Χαϊδαρίου και κατάγεται από το Κεφαλάρι Κορινθίας.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφού υπηρέτησε πλήρη θητεία 21 μηνών στο Πολεμικό Ναυτικό ως Ναύτης, το 1999 εισήχθη στο Τμήμα Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ως υπαρχηγός Τάξης και το 2000 ονομάστηκε Σημαιοφόρος Λ.Σ. Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, όπου το 2006 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Msc) στην Ναυτιλιακή Οικονομική και Πολιτική. Το 2008 αποφοίτησε από τη Σχολή Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης, ενώ έχει παρακολουθήσει σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και έχει λάβει μέρος σε πλήθος συνεδρίων και ημερίδων.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, από το 2000 έως το 2010, υπηρέτησε στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής: 2000-2002 στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ως υπεύθυνος επικοινωνιακής πολιτικής, 2002-2004 στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών ως Τμηματάρχης και Διαχειριστής Λογαριασμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, 2004-2010 στη Διεύθυνση Προσωπικού Λ.Σ. ως Χειριστής Θεμάτων Πειθαρχικών και Ποινικών Υποθέσεων Αξιωματικών Λ.Σ., Εισηγητής Γραφείου Αξιωματικών και Τμηματάρχης Νομοπαρασκευαστικής Εργασίας. Παράλληλα έχει διατελέσει Αξιωματικός Γενικών Καθηκόντων στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, έχει παραστεί στο Ναυτοδικείο Πειραιά ως Ναυτοδίκης και έχει διδακτική εμπειρία σε Δόκιμους Σημαιοφόρους Λ.Σ., Δόκιμους Υπαξιωματικούς Λ.Σ. και Ανθυποπλοιάρχους Λ.Σ. ειδικότητας Τεχνικού, Οικονομικού και Ιατρού.
Από τον Οκτώβριο 2010 υπηρετεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ως Διοικητής Λιμενικής Αστυνομίας.
Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του, παράσημα, μετάλλια, και διαμνημονεύσεις.
Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.
Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Κανάκη και πατέρας δύο παιδιών.



klik ekriti.gr