Πλουμή - Παραγιουδάκης

Εκπαίδευση στην χρήση των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (photos - video)


Με τη συμμετοχή στελεχών του Δήμου Ηρακλείου, του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, του Αρχαιολογικού χώρου της Κνωσσού και εθελοντών Ροταριανών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, το σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης & χρήσης των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, που δωρίζει ο Ρ. Ο. Ηρακλείου στους παραπάνω φορείς.



Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης και πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της ΣΕΥΠ από τους καθηγητές Μιχάλη Ροβίθη και Μιχάλη Ζωγραφάκη – Σφακιανάκη, με την βοήθεια των εκπαιδευτών φοιτητών της Σχολής, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες στους συμμετέχοντες για όλα όσα πρέπει να πράττουν σε καταστάσεις ανάγκης.







Υπενθυμίζεται ότι ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου προχωράει στη δωρεά των τριών απινιδωτών στο πλαίσιο εφαρμογής του κοινωνικού του έργου και ενός εγκεκριμένου District Grand, καλύπτοντας χώρους με τεράστια επισκεψιμότητα, όπως είναι η Κνωσσός, το Αρχαιολογικό Μουσείο και η πλατεία των Λιονταριών.



Το έργο της δωρεάς και της εκπαίδευσης, συγχρηματοδοτούν ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου κατά 75%, η 2470 Ροταριανή Περιφέρεια κατά 20% και ο Ροταριανός Όμιλος Ηράκλειο – Candia κατά 5%.