Ουζερί του Τερζάκη

"Δέρμα στις φλόγες" του Guillem Clua από το "Σχήμα 7" στον Θεατρικό Σταθμό


Το ΣΧΗΜΑ 7 στα πλαίσια του φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου παρουσιάζει τρία έργα.

Στις 22 και 23 Μαρτίου παρουσιάζει το βραβευμένο έργο του Γ.Κλούα ,"Δέρμα στις φλόγες" που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία το προηγούμενο διάστημα και απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις απο το κοινό του Ηρακλείου.Στις 27 Μαρτίου το θρίλερ που είχε παρουσιάσει η ομάδα και παλαιότερα,"Η γυναίκα με τα μαύρα " του Σ.Μάλλατρατ θα παιχτεί για μια τελευταία φορά στον θεατρικό σταθμό Ηρακλείου στις 21.00.Η παιδική σκηνή του Σχήματος 7 φιλοξενει το αριστούργημα του M.Kenny ,"Το παιδί με τη βαλίτσα" που θα παρουσιαστεί στον θεατρικό σταθμό για τους μικρούς μας φίλους στις 29 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα.

Το "Δέρμα στις φλόγες" είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα του σύγχρονου ισπανικού ρεπερτορίου και θα παρουσιαστεί στις 22 και 23 Μαρτίου , για 2 μόνο παραστάσεις , στον θεατρικό σταθμό Ηρακλείου στις 21.00.


Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό και βίαια θεατρικό κείμενο, από πλευράς συναισθημάτων, με έντονα μηνύματα που σήμερα φαντάζουν πιο σύγχρονα από ποτέ.

Πολύ ρεαλιστική και ωμή βία, σωματική αλλά κυρίως ψυχική, μνήμες από το παρελθόν που στοιχειώνουν τις ψυχές των πρωταγωνιστών.

Τέσσερις, μόλις, ηθοποιοί σε ένα λιτό σκηνικό καλούνται να βγάλουν στην επιφάνεια ένα τρομερό εκτόπισμα αποδίδονταςτους ρόλους τους.


Όλη η πλοκή διαδραματίζεται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου σε μια χώρα που δεν κατονομάζεται αλλά μας παραπέμπει σε κράτος που μόλις βγήκε από τον πόλεμο.
Η παράσταση εμπεριέχει πολλά στοιχεία θρίλερ με συνεχείς ανατροπές που κρατούν τον θεατή σε μεγάλη εγρήγορση.Αυτός ήταν και ένας απο τους λόγους που επιλέξαμε το συγκεκριμένο κείμενο όπως και το γεγονός οτι είναι τρομερά δυνατό ,μεστό και μας αφορά όλους.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση:Mαρία Χατζηεμμανουήλ-Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθεσία-Γενική επιμέλεια :Κωνσταντίνος Μεταξάκης-Πέτρος Μαυροματίδης
Βοηθός σκηνοθέτη:Κατερίνα Σκορδαλάκη
Μουσική επιμέλεια:Μάνος Ζειμπέκης
Κατασκεύη σκηνικού:Γιώργος Μανουσάκης
Τηλεοπτικό σπότ : Μαρία Παπαδάκη
Επιμέλεια αφίσας:Γιάννης Δημητράκης
ΔΙΑΝΟΜΗ
Σάλομον:Πέτρος Μαυροματιδης
Χάννα:Ράνια Πλατάκη
Ίντα:Ελένη Γιαλαμά
Μπράουν:Κωνσταντίνος Μεταξάκης

Γενική είσοδος 10 ευρώ

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976331107

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 16 ετών.