Πλουμή - Παραγιουδάκης

Με τα παιδιά του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων, Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής


Ενημερωτική συνάντηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής Ηρακλείου είχαν σήμερα, Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης, Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη. 


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας των παιδιών για την εκστρατεία Ecomobility & Free mobility, δηλαδή για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη. Πρόκειται για μία εκδήλωση που θα γίνει στο Ηράκλειο την ερχόμενη Τρίτη 7 Μαρτίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα «Σουκατζίδη» του Εργατικού Κέντρου (Λεωφόρος Δημοκρατίας 10).



Έτσι σήμερα τα παιδιά του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής έθεσαν στους τρεις Αντιδημάρχους θέματα προσβασιμότητας, ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας καθώς και θέματα παιδείας και κυκλοφοριακής αγωγής. Στο πλαίσιο αυτό ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τις προσπάθειες του Δήμου Ηρακλείου να αντιμετωπίσει το ζήτημα της προσβασιμότητας όχι μόνο στους δρόμους αλλά ακόμα και στη θάλασσα με ράμπα για άτομα με κινητικά προβλήματα. 

Έγινε αναφορά στην πρώτη κούνια για Αμέα που εγκαταστάθηκε στην παιδική χαρά του Καράβολα, στο φωτεινό σηματοδότη με τα φωτοκύτταρα που έχει τοποθετηθεί έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και πρόκειται άμεσα να τοποθετηθεί και σε άλλα σημεία της πόλης, στις διαβάσεις πεζών που χρειάζονται και σε άλλα σημεία και σε μία σειρά από ανάγκες που υπάρχουν στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και δρομολογείται η επίλυση τους με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν.