Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ηράκλειο: Ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες, αλλιώς... πάει η περιουσία!


Ενημερωτική εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου Βασιλειών από το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ηρακλείου και της Διεύθυνσης Δασών.


Από νωρίς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην αίθουσα προκειμένου να ενημερωθεί και να υποβάλει ενστάσεις για τους αναρτημένους δασικούς χάρτες που έχουν επικαιροποιηθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Οι πολίτες εμφανίστηκαν με τα τοπογραφικά των οικοπέδων τους και των αγροτεμαχίων τους ανα χείρας προκειμένου να διαπιστώσουν αν βρίσκονται στις αλλαγές των δασικών χαρτών ζητώντας ο καθένας πληροφορίες για την περιουσία του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ινιωτάκης, ο οποίος μιλώντας για το θέμα είπε στο ekriti.gr:

«H εκδήλωση ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα με διοργανωτές το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου και τη Διεύθυνση Δασών. Κατά την διάρκεια της ομιλίας αναφέρθηκαν τα τρία βασικά σημεία που κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να γνωρίζει, όπως: η ανάρτηση, η ενημέρωση και η καταληκτική ημερομηνία ενστάσεων που είναι η 4η Απριλίου 2017», επεσήμανε ο κ. Ινιωτάκης.
Όσον αφορά τις ενστάσεις, αυτές θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους πολίτες στις ειδική ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δασών, το συντομότερο δυνατόν αλλιώς θα υπάρξουν κυρώσεις.
«Κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους όσοι δεν υποβάλλουν ενστάσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά», τονίζει ο κ. Ινιωτάκης.

«Η σχετική εγκύκλιος αναφέρει σε αυτή την φάση για τον Καλλικρατικό δήμο Ηρακλείου, ότι όποιος δεν υποβάλει ένσταση δεν θα μπορεί ούτε να μεταβιβάσει, ούτε να πουλήσει, ούτε να εισπράξει αγροτική αποζημίωση».

Όσο για τις περιπτώσεις όπου τυχόν θα παρουσιάσουν πρόβλημα ο κ. Ινιωτάκης εκτιμά ότι αυτές είναι 100-150 περιπτώσεις.

Επόμενη ενημερωτική εκδήλωση για τους αναρτημένους δασικούς χάρτες θα πραγματοποιηθεί στους Αθάνατους, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 στις 18.00 στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής.



Μάρα Μπέκα - klik ekriti.gr