Πλουμή - Παραγιουδάκης

"Άνασα" για χιλιάδες οδηγούς οι ράμπες στην Αγία Πελαγία


Σε τρεις μήνες όπως εκτιμάται αναμένεται να δημοπρατηθεί το μεγαλόπνοο έργο της κατασκευής ραμπών στον λεγόμενο κόμβο του …θανάτου, στην Εθνική οδό, στο ύψος της διασταύρωσης προς Αγία Πελαγία, όπου έχουν σημειωθεί δεκάδες θανατηφόρα και εκατοντάδες άλλα σοβαρά τροχαία.

Αυτό δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV ο Σταύρος Αρναουτάκης, επισημαίνοντας ότι το έργο είναι ενταγμένο στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών και ότι μπορεί να ξεκινήσει αρχικώς με χρήματα που προέρχονται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και στη συνέχεια με χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Μάλιστα, την ερχόμενη Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Κρήτης θα έχει συνάντηση με παράγοντες του αρμόδιου υπουργείου με στόχο να «τρέξουν» οι σχετικές διαδικασίες.

Οι εξελίξεις προκάλεσαν ικανοποίηση τόσο στη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου όσο και στους δημότες της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι γίνονται «μάρτυρες» δεκάδων τροχαίων.

Εφόσον δεν υπάρξουν νέα εμπόδια, τότε ανοίγεται ο δρόμος για την παρέμβαση ανάσα για χιλιάδες οδηγούς που κινούνται στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και στο επίμαχο σημείο, όπου οι παράνομες αριστερές κυρίως στροφές έχουν στοιχίσει τη ζωή δεκάδων διερχόμενων οδηγών.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη - click neakriti.gr