Πλουμή - Παραγιουδάκης

Άγριο ξύλο και χημικά αγροτών με ΜΑΤ! Σπάνε τις κλούβες με τις κατσούνες, καίνε κάδους


- Συνεχής η ένταση έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
- Σπάνε με τις κατσούνες τους τα τζάμια από τις κλούβες των ΜΑΤ οι αγρότες
- Χτυπούν τους αστυνομικούς, που έκαναν ξανά χρήση χημικών
- Το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί νωρίτερα
- Η παρουσία της αστυνομίας και φραγμού από κλούβες εξόργισε τους αγρότες
- Παρών ο… σέξι Κρητικός αγρότης Στάθης Στιβακτάκης
- Σχεδόν 1.100 αγρότες από την Κρήτη έφτασαν το πρωί στην Αθήνα
Δείτε φωτογραφίες και video από τη στιγμή της έντασης


Άναψαν τα αίματα το πρωί της Τετάρτης (08.03.2017) μπροστά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου συγκεντρώθηκαν οι αγρότες από την Κρήτη που έκαναν… απόβαση στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Η παρουσία των ΥΜΕΤ και ο φραγμός από κλούβες που είχε στηθεί μπροστά στο υπουργείο τους εξόργισαν και τότε άρχισαν όλα. Με φωνές και συνθήματα άρχισαν να χτυπούν με τις κατσούνες τους τους αστυνομικούς.












Η απάντηση της αστυνομίας ήταν να κάνει περιορισμένη χρήση χημικών. Λίγα λεπτά αργότερα, τα πνεύματα ηρέμησαν και οι αγρότες άρχισαν να δείχνουν στους δημοσιογράφους τα... ραβασάκια από τον ΕΦΚΑ που τους έχουν σταλεί. "Να πάνε να τα πάρουν από αυτούς που έχουν, εμείς είμαστε βιοπαλαιστές. Προσπαθούμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, δεν έχουμε να πληρώσουμε αυτά τα χρήματα". Η οργή ξεχείλιζε και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φώναζαν για "προδότες" και ζητούσαν "αν φοράνε παντελόνια, να φύγουν".












Παρών σε ακόμη ένα αγροτικό συλλαλητήριο ο Στάθης Στιβακτάκης, ο... σέξι Κρητικός που γνωρίσαμε από τις περσινές κινητοποιήσεις.

Αργότερα, έβαλαν φωτιά σε κάδους και η ένταση "επέστρεψε" με τους αγρότες να σπάνε με τις κατσούνες τους τζάμια από τις κλούβες των ΜΑΤ και στη συνέχεια να έρχονται στα χέρια τους άνδρας των διμοιριών που βρίσκονταν στο σημείο! Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, έπεσαν κροτίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα και τα πράγματα φάνηκε να ξεφεύγουν! Αιτία για τη νέα ένταση ήταν η άρνηση της αστυνομίας να επιτρέψει σε ομάδα 40-45 αγροτών να ανέβουν στο υπουργείο για να επιδώσουν ψήφισμα. Τους είπαν ότι θα επιτραπεί η είσοδος μόνο σε αντιπροσωπεία οκτώ ατόμων και τότε ξεκίνησε ο νέος γύρος επεισοδίων!








klik newsit.gr