Ουζερί του Τερζάκη

Μ. Λέκκας: Αναλυτική πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημερών στην Κρήτη


Μέσα στο πλαίσιο της ανοιξιάτικης περιόδου προβλέπεται να εξελιχθεί ο καιρός και στην Κρήτη για την εβδομάδα που ακολουθεί. 


Ένα Βαρομετρικό χαμηλό που θα μας προσεγγίσει σταδιακά από την Τρίτη, προερχόμενο από τα νότια, θα προκαλέσει μία σύντομη περίοδο αστάθειας, με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές του νησιού. Ιδιαίτερα ευνοημένες θα είναι οι νότιες περιοχές της Κρήτης και μάλιστα οι μεγαλύτερες πιθανότητες συγκεντρώνονται στη νότια πλευρά του νησιού, κυρίως προς περιοχές της Ανατολικής Κρήτης.

Την Δευτέρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις στα 3 – 4 Μποφώρ, με εξαίρεση τα δυτικά τμήματα της Κρήτης όπου θα φθάνουν έως και τα 5 Μποφώρ. Η θερμοκρασία σε καλά για την εποχή επίπεδα με την ελάχιστη στους 11 °C και τη μέγιστη να πλησιάζει έως και τους 20 °C στα ανατολικά του νησιού.

Την Τρίτη ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά καλός, ενώ λίγο αργότερα θα κάνουν την εμφάνιση τους νεφώσεις από τα δυτικά οι οποίες αναμένεται να πυκνώνουν και να μετακινηθούν σταδιακά και ανατολικότερα. Διαφαίνεται μία πιθανότητα, τις βραδινές ώρες, να σημειωθούν λίγες ασθενείς παροδικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, ενώ κατά τόπους θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σχεδόν στα ίδια επίπεδα.

Την Τετάρτη αναμένεται να επικρατήσει ο άστατος καιρός με βροχές, κατά τόπους σε ολόκληρη την Κρήτη, και ιδιαίτερα στα νότια τμήματα. Οι άνεμοι θα στραφούν από νότιες διευθύνσεις αλλά θα παραμείνουν εξασθενημένοι με την ένταση τους κατά τόπους έως και τα 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Τα φαινόμενα των τοπικών βροχοπτώσεων θα υποχωρήσουν από τις απογευματινές ώρες. Παρά το γεγονός ότι το Βαρομετρικό χαμηλό, που θα συνοδεύεται από τις βροχές, έρχεται από τα νότια δεν είναι καθόλου επιφορτισμένο με ποσότητες σκόνης, κάτι που συνηθίζεται αυτή την εποχή.

Από την Πέμπτη, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, αναμένεται να αποκατασταθεί και πάλι ο καλός καιρός , με ηλιοφάνεια, ασθενείς έως πρόσκαιρα μέτριους βόρειους ανέμους και σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας, διατηρώντας όμως ανοιξιάτικα χαρακτηριστικά με αισθητή απόκλιση μεταξύ της πρωινής ελάχιστης και της μεσημεριανής μέγιστης τιμής της θερμοκρασίας. Οι καλές αυτές καιρικές συνθήκες προβλέπεται να διατηρηθούν έως και το τέλος της εβδομάδας.


Λέκκας Εμμανουήλ - Μετεωρολόγος - click ekriti.gr