Πλουμή - Παραγιουδάκης

ΠΑΓΝΗ: Στάση εργασίας τη Δευτέρα, απεργία την Τετάρτη



Στάση εργασίας, πραγματοποιούν την Δευτέρα 13 Μαρτίου, από τις 08:00- 10:00 το πρωί, οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν και την γενική τους συνέλευση.

Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλανική απεργία Υγειονομικών, η οποία προγραμματίζεται για την Τετάρτη 15 Μαρτίου.

Στη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου του αναφέρεται:

ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ!!!

Η Επίθεση κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – επιχειρηματικών ομίλων δεν έχει τέλος!!

Τα νέα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν η κυβέρνηση με το κουαρτέτο ενόψει της περίφημης «αξιολόγησης», αφορούν άμεσα όλους τους εργαζόμενους και τους ασθενείς, όλο το λαό. Κάποια απ’ αυτά είναι:

Μείωση αφορολογήτου.
Νέο ασφαλιστικό που θα επιφέρει νέα μείωση συντάξεων πριν στεγνώσει το μελάνι των τριών μνημονίων και του νόμου - λαιμητόμου του Κατρούγκαλου.
Απελευθέρωση απολύσεων.
Στην Υγεία νέα νομοσχέδια ετοιμάζονται:

Για την ψυχική υγεία.
Για τους οργανισμούς των Νοσοκομείων.
Για την ιατρική εκπαίδευση.
Για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.
Για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας.
Μέσα από αυτά προετοιμάζονται συγχωνεύσεις τμημάτων – καταργήσεις υπηρεσιών Υγείας, ασφυκτικό πλαίσιο οργανισμών, με μειώσεις των συντελεστών του προσωπικού που θα φέρει καταργήσεις θέσεων κι ενδεχομένως, νέο κύκλο διαθεσιμοτήτων ειδικά για τη Διοικητική και Τεχνική Υπηρεσία, απαράδεκτες ρυθμίσεις για την ψυχική Υγεία όπου αποδιαρθρώνονται πλήρως τα ψυχιατρικά νοσοκομεία και νομιμοποιείται η δράση των μεγαλοκαρχαριών κλινικαρχών του χώρου, φέρνουν ακόμα μεγαλύτερη ελαστικότητα στις εργασιακές σχέσεις.

Η εκπαίδευση των ειδικευομένων γιατρών με τις προβλεπόμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις παραδίνεται στο έλεος των πολυεθνικών του φαρμάκου, ενώ γίνεται προσπάθεια εναρμόνισης με τις ευρωπαϊκές οδηγίες για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Οι εργολαβικοί εργάτες από τις άθλιες συμβάσεις έργου/εργασίας θα καταλήξουν ή στην απόλυση ή όπως «κομψά» τώρα λέει η κυβέρνηση «ΚΟΙΝΣΕΠ». Φυσικά, οι παραπάνω εξελίξεις προδιαγράφουν το τέλος για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, που ήδη είναι κατά πολύ λιγότερες από τις συνταξιοδοτήσεις.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς έχει φτάσει στο κατακόρυφο. Εξοπλισμός πεπαλαιωμένος.

- Κυβέρνηση και Δανειστές βασισμένοι και στο νομικό πλαίσιο προηγούμενων κυβερνήσεων νομοθετούν αποτελειώνοντας κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν υγείας.

- Και μέσα σε όλα ήρθε και η άδικη καταδίκη για άλλη μία φορά του συναδέλφου νοσηλευτή από το ψυχιατρικό τμήμα.

Όμως, υπάρχει διέξοδος για τους εργαζόμενους! Με ενιαία δράση όλων μας! Μόνιμων, συμβασιούχων, εργολαβικών κλπ ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας για να σωθούν τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών! ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

Για κίνημα που θα βάζει εμπόδια, θα οργανώνει την πάλη για μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών και ταυτόχρονα, θ’ ανοίγει το δρόμο για μια ανάπτυξη που θα υπηρετεί αποκλειστικά τις λαϊκές ανάγκες!

Μαχητικά διεκδικούμε:

Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με πλήρη, δωρεάν προληπτικό έλεγχο και διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα για όλους, χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.
Με κρατική χρηματοδότηση και ανάπτυξη υπηρεσιών και δομών για τη στήριξη της μάνας και του παιδιού, της οικογένειας, για την προσχολική αγωγή, τα Αμεα και τους ηλικιωμένους. Με ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά – εργασιακά δικαιώματα.
Να μην καταργηθεί – να μην συρρικνωθεί καμιά υπηρεσία Υγείας, να μην περικοπεί καμιά θέση εργασίας. Αντίθετα, αποδείχτηκε από την πικρή πείρα των προηγούμενων χρόνων ότι όλα τα νοσοκομεία, ιατρεία ΙΚΑ κλπ που έκλεισαν επιτελούσαν τεράστιο έργο και πρέπει ΑΜΕΣΑ να ξαναλειτουργήσουν με αναβαθμισμένες υπηρεσίες.
Δεν ανεχόμαστε καμιά εργασιακή εφεδρεία. ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ από την πρώτη στιγμή την αξιολόγηση.



click ekriti.gr