Πλουμή - Παραγιουδάκης

Τρία νέα βραβεία από διεθνείς διαγωνισμούς για την ΜΙΝΩΣ – Οινοποιείο Μηλιαράκη


Ένα μεγάλο Χρυσό βραβείο, ένα Χρυσό και δύο Αργυρά είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της χρονιάς για τη ΜΙΝΩΣ-Οινοποιείο Μηλιαράκη σε ότι αφορά τα αποτελέσματα σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού στους οποίους το οινοποιείο έλαβε μέρος.


Στον 21ο διεθνή διαγωνισμό του Βερολίνου Berliner Wein Trophy που διεξήχθη το Φεβρουάριο, ανάμεσα σε 6.100+ δείγματα από όλο τον κόσμο από τα οποία βραβεύτηκε το 30% αυτών, η [Μ] Μηλιαράκη 2016, το λευκό κρασί από τις ποικλίες Malvasia di Candia & Malvasia Aromatica, απέσπασε αργυρό βραβείο.
Επίσης το Φεβρουάριο, Μεγάλο Χρυσό στο διαγωνισμό PAR Wine Award – Greece που διεξάγετε στο Frasdorf της Γερμανίας έλαβε το Βιδιανό Μηλιαράκη 2016 με εξαιρετική βαθμολογία 96/100. Στον ίδιο διαγωνισμό, βραβεύτηκε με Χρυσό και υψηλή βαθμολογία 95/100 η [Μ] Μηλιαράκη 2016. Τέλος, η ερυθρή Χελώνα 2015, μια ιδιαίτερα αγαπητή ετικέτα του οινοποιείου που αποτελεί και μια από τις πρόσφατες προτάσεις του, απέσπασε το αργυρό βραβείο με βαθμολογία 87/100.

Σημαντικές διακρίσεις που πιστοποιούν την διεθνή πλέον αναγνώριση τις ποιότητας του Κρητικού κρασιού αλλά και τη σταθερή προσήλωση προς αυτήν από την οικογένεια Μηλιαράκη που εδώ και 85 τρύγους οινοποιεί και αναδεικνύει τον αμπελουργικό πλούτο του νησιού.

Τα βραβευμένα κρασιά καθώς και όλη η γκάμα των ετικετών του Οινοποιείου ΜΙΝΩΣ-Μηλιαράκη δοκιμάστηκαν στα Χανιά, στην έκθεση ΟιΝοτικά στις 4 και 5 Μαρτίου και θα είναι παρόντα τόσο στην Αθήνα στο Οινόραμα, στις 11,12 και 13 Μαρτίου όσο και στη διεθνή έκθεση PROWEIN στο Dusseldorf της Γερμανίας, στις 18,19 και 20 Μαρτίου.