Ουζερί του Τερζάκη

31ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας από την Ένωση Ελλήνων Χημικών


Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) διοργάνωσε στις 18 Μαρτίου 2017 τον 31ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών Λυκείων, καθώς και των Ε.Π.Α.Λ, Δημοσίων και Ιδιωτικών.

Ο Διαγωνισμός Χημείας για τα σχολεία του Νομού Ηρακλείου έγινε στο 2ο Λύκειο Ηρακλείου και συμμετείχαν 170 μαθητές από τα Λύκεια του Νομού Ηρακλείου αριθμός ρεκόρ για κάθε προηγούμενο διαγωνισμό. Στο Χανιά ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο 4ο Λύκειο Χανίων με την συμμετοχή 61 μαθητών, καθώς και στους νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου. 


Το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών ευχαριστεί όλους τους μαθητές μαθήτριες που συμμετείχαν και τους εύχεται πάντα να αγωνίζονται για την κατανόηση όλων αυτών που γίνονται καθημερινά γύρω μας .

Η ΔΕ του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών ευχαριστεί επίσης όλους τους συναδέλφους Χημικούς για την εθελοντική προσφορά τους στην άρτια διοργάνωση του διαγωνισμού .

Από το διαγωνισμό θα επιλεγούν σε πανελλαδική κλίμακα οι 6 μαθητές που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία από τη Γ΄ Λυκείου και οι αντίστοιχοι 4 μαθητές από τη Β’ Λυκείου, καθώς και οι ισοβαθμήσαντες με αυτούς. Η Ε.Ε.Χ. θα φροντίσει για την άσκησή των παραπάνω μαθητών στη δεύτερη φάση και στη συνέχεια για την επιλογή της τελικής ομάδας των τεσσάρων (4) μαθητών, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 49η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 6-15 Ιουλίου του 2017 στην Ταϋλάνδη (NakhonPathom, THAILAND).

Το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης σε εκδήλωση που θα διοργανώσει τον Νοέμβριο θα βραβεύσει τους μαθητές από την Κρήτη με την καλύτερη επίδοση για κάθε τάξη του Λυκείου.

Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης Ένωσης Ελλήνων Χημικών