Πλουμή - Παραγιουδάκης

Στο Δήμο Ηρακλείου ο χώρος της 126 ΣΜ


Με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνο Λιντζεράκο συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παραχώρηση 26 περίπου στρεμμάτων, σε δύο τμήματα, της πρώην 126 Σμηναρχίας Μάχης, από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Η έκταση αυτή, μετά την παραχώρησή της και σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη κύριων και βοηθητικών εγκαταστάσεων του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», καθώς και για την κατασκευή κτιρίου γενικής αεροπορίας, με στόχο την απαραίτητη αναβάθμιση της λειτουργίας του αεροδρομίου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μία έκταση που μέχρι σήμερα ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία και ο Δήμος Ηρακλείου μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης επί μήνες, με σειρά επαφών και εγγράφων, διεκδικούν την παραχώρησή της στην ΥΠΑ.

Η συζήτηση ανάμεσα στον Δήμαρχο και τον κ. Λιντζεράκο διεξήχθη σε καλό κλίμα και μετά την ολοκλήρωσή της, ο Δήμαρχος τόνισε ότι το ζήτημα της παραχώρησης της συγκεκριμένης έκτασης και τυπικά έχει μπει στην τελική του ευθεία και σύντομα θα ανοίξει ο δρόμος για να προχωρήσει και ο υπόλοιπος σχεδιασμός.