Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Κάνει πρεμιέρα ο νέος θεσμός (video)


Και ενώ το Ρέθυμνο προετοιμάζεται για τη Μεγάλη Παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου, σήμερα ξεκινά ο νέος θεσμός του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Πρόκειται για το 1ο Φεστιβάλ Πόλης, που στην πλατεία Μικρασιατών και θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.

Από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ μια μεγάλη σκηνή, πλήρως εξοπλισμένη τεχνικά και ηχητικά, θα φιλοξενεί καθημερινά μουσικά σύνολα και καλλιτεχνικές ομάδες νέων και όχι μόνο! Το Φεστιβάλ Πόλης θα εγκαινιάσει η Δημοτική Φιλαρμονική του Ρεθύμνου, ο ιστορικός μουσικός πυρήνας της πόλης. Θα ακολουθήσει η Ρεθεμνιώτισσα καλλιτέχνιδα Ματθαία με το συγκρότημά της, ενώ τη βραδιά θα κλείσει η χορευτική ομάδα των "MAQAM".

Υπενθυμίζεται πως την παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού θα μεταδώσει ζωντανά η "ΚΡΗΤΗ TV", ενώ και οι αναγνώστες του neakriti.gr θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν μέσω live streaming. Αμέσως μετά το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου θα ακολουθήσει μια μοναδική συναυλία στην παραλία με τη Μαλλού.

Για ακόμη μια χρονιά, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι θα έχει συστατικά του το κέφι, τον αυθορμητισμό, τη ζωντάνια και φυσικά την "Amstel", που στηρίζει τη διοργάνωση εδώ και 15 χρόνια.

Παρακολουθήστε το video με τα όσα έγιναν στον χορό των ομάδων του Ρεεθμνιώτικου Καρναβαλιού