Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ελάχιστες οι αιτήσεις για το "δωρεάν" νερό της ΔΕΥΑΗ


Και όμως συνέβη και αυτό. Μόλις 170 άποροι πολίτες κατέθεσαν αίτηση στη Λότζια προκειμένου να εξασφαλίσουν δωρεάν νερό για έναν χρόνο, την ώρα που 1.000 οικογένειες έχουν τη δυνατότητα ένταξης στο επίμαχο κοινωνικό μέτρο για την δωρεάν παροχή νερού, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Βασίλης Λαμπρινός.

Και όλα αυτά, λίγες μέρες πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ηρακλείου.

Άγνωστο γιατί, όμως το ενδιαφέρον είναι ελάχιστο στο πρόγραμμα ανακούφισης 1.000 οικογενειών που απαλλάσσονται από την υποχρέωση να πληρώνουν λογαριασμό νερού για έναν χρόνο.

Μάλιστα, η ΔΕΥΑΗ θα τους παρέχει 25 κυβικά νερού ανά τρίμηνο, με κόστος μόλις 1 ευρώ.

Κυρίως στην έλλειψη ενημέρωσης αποδίδει το μικρό ενδιαφέρον πολιτών, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ ο οποίος παράλληλα διευκρινίζει ότι είναι απλή η σχετική διαδικασία.

Την ίδια ώρα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη ΔΕΥΑΗ αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Χιλιάδες πολίτες στο Ηράκλειο χάνουν τον διακανονισμό οφειλών, λόγω οικονομικής αδυναμίας και σε ποσοστό μάλιστα που ξεπερνά το 60%.

Κάθε μέρα, 50 υδρόμετρα αφαιρούνται από ειδικό συνεργείο ενώ σε βάθος πενταετίας, έχουν αφαιρεθεί συνολικά 7.000 υδρόμετρα, από την ΔΕΥΑΗ.

Και στα Χανιά, αρκετοί καταναλωτές δεν τηρούν τον διακανονισμό.

Την ίδια ώρα, η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης - αποχέτευσης Χανίων προχωρεί σε εκπτώσεις στα τιμολόγια νερού για τους καλοπληρωτές.

ΡεπορτάζΓεωργία Μακάκη - klik neakriti.gr