Πλουμή - Παραγιουδάκης

Σε θετικό κλίμα η σύσκεψη για τα αδέσποτα στον Δήμο Ηρακλείου


Ευρεία σύσκεψη φορέων με θέμα το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών, κυρίως στους χώρους των νοσοκομείων του Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου» στην Λότζια, παρουσία και του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού.


Παρόντες ήταν επίσης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea Garancini, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου Αντώνης Τσουρδαλάκης, εκπρόσωποι του Δημοτικού Κυνοκομείου, της ΕΛ.ΑΣ., των διοικήσεων και των ενώσεων εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου Νοσοκομείου καθώς και φιλοζωικών οργανώσεων.

Στη συζήτηση ακούστηκαν ποικίλες απόψεις, μέσα σε καλό κλίμα και το συμπέρασμα, στο οποίο κατέληξαν οι παρευρισκόμενοι είναι ότι θα χρειαστεί η συνεργασία όλων για να βελτιωθεί η κατάσταση, όπως επίσης και ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου επιτελούν το καθήκον τους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά αυτό δεν αρκεί. 


 


Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι οι ενδιαφερόμενοι φορείς αναγνωρίζουν την σημαντική δουλειά που κάνουν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και οι εργαζόμενοι στο δημοτικό κυνοκομείο και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου που ασχολούνται με το ζήτημα. Θα εξετάσουμε τις προτάσεις που ακούστηκαν στην σύσκεψη, την οποία θεωρώ χρήσιμη κυρίως επειδή έφερε στο ίδιο τραπέζι ανθρώπους και φορείς με διαφωνίες επί του θέματος αλλά και με διάθεση για συνεργασία προκειμένου να υπάρξει βελτίωση. Εμείς θα συνεισφέρουμε προς την κατεύθυνση των συνεργασιών σε ό,τι μας ζητηθεί και πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε το πρόβλημα να αμβλυνθεί ουσιωδώς».