Πλουμή - Παραγιουδάκης

Προχωράει η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του στεγάστρου στο Παγκρήτιο Στάδιο


Σε συμφωνία για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης υλοποίησης της αποκατάστασης του δυτικού στεγάστρου και εργασιών συντήρησης του ανατολικού στο Παγκρήτιο Στάδιο, κατέληξαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υφυπουργείο, το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου. Στην σύμβαση θα συμμετέχουν ο Δήμος Ηρακλείου, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Περιφέρεια Κρήτης.

Η χρηματοδότηση του έργου θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ και θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ , με διαδικασίες οι οποίες θα προχωρήσουν άμεσα. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και η σύνταξη της σχετικής μελέτης.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Βαρδαβάς τόνισε στον Υφυπουργό ότι η άποψη του Δήμου είναι πώς το νέο στέγαστρο θα πρέπει να συμβάλλει στην βιωσιμότητα του σταδίου με την παραγωγή ενέργειας, κάτι που βρήκε σύμφωνο τον κ. Βασιλειάδη.

Συζητήθηκε ακόμη η συμμετοχή του Δήμου σε ένα πρόγραμμα που θα αφορά τον αθλητικό τουρισμό, με στόχο το Ηράκλειο να γίνει διεθνής αθλητικός προορισμός.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης καθώς και στελέχη του Υφυπουργείου και της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. ΟΤΑ.