Πλουμή - Παραγιουδάκης

Κρήτη: Μυστηριώδη στοιχεία για το σκελετό που βρέθηκε (φωτογραφίες)


Ένα μακάβριο θρίλερ ζητά απαντήσεις μετά την αποκάλυψη ανθρώπινου σκελετού στην παραλία του Κοκκίνη Χάνι. Το κρανίο εντόπισε την Κυριακή το πρωί μισο-θαμμένο στο χώμα ένα σκυλί. Ο ιδιοκτήτης του πλησίασε για να δει τι συμβαίνει και ειδοποίησε σοκαρισμένος τις αρχές.


Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή, ενώ με τη χρήση μηχανημάτων και την παρουσία ιατροδικαστή ξεκίνησε λίγο αργότερα η διαδικασία της εκταφής, καθώς όλα έδειχναν πως στο σημείο υπήρχαν και άλλα ανθρώπινα απομεινάρια. Όπως αποδείχτηκε πρόκειται για έναν πλήρη ανθρώπινο σκελετό, θαμμένο κάτω από περίπου 50 εκατοστά χώμα.

Η συγκλονιστική λεπτομέρεια
Αυτόπτης μάρτυρας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, αποκαλύπτει στην ΚΡΗΤΗ TV μια συγκλονιστική λεπτομέρεια. Η θέση και η εικόνα του σκελετού παραπέμπει σε κανονική ταφή του ατόμου κάθετα προς την παραλία και όχι τυχαία εναπόθεση από τα κύματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πρώτη εικόνα που έχει σχηματιστεί ο σκελετός ανήκει πιθανότατα σε νεαρό άνδρα με ύψος περίπου 1,65cm που βρισκόταν θαμμένος στην παραλία πάνω από 10 έως 20 χρόνια. Ωστόσο απαιτείται ανθρωπολογική μελέτη η οποία θα γίνει το επόμενο διάστημα από ειδικευμένους επιστήμονες.



Ο σκελετός ανήκει πιθανότατα σε νεαρό άνδρα με ύψος περίπου 1,65cm

Ανασύρουν υποθέσεις

Μοιραία ανασύρονται από τα συρτάρια της ΕΛΑΣ υποθέσεις εξαφανίσεων σε βάθος χρόνου, όπως στο νεαρού βρετανού Στιβεν Κουκ που εξαφανίστηκε πριν από δώδεκα χρόνια στα Μάλια. Η περίπτωση αυτή είναι από την Κυριακή το πρώτο θέμα συζήτησης στην ευρύτερη περιοχή καθώς η ηλικία και το ανάστημα ταιριάζουν με την περίπτωση του άτυχου νεαρού που χάθηκε μυστηριωδώς από προσώπου γης την ημέρα που έφτασε στην Κρήτη για διακοπές, χωρίς ποτέ να βρεθεί κανένα ίχνος του.

Κύρια ένδειξη στη οποία βασίστηκε η πρώτη χρονική εκτίμηση ήταν η απουσία υπολειμμάτων ρούχων είτε παπουτσιών ωστόσο εφόσον πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, όπως όλα δείχνουν, είναι πολύ πιθανόν οι δράστες να αφαίρεσαν τα ρούχα και κάθε προσωπικό αντικείμενο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναγνώριση του θύματος. Η ταυτότητα του θύματος εφόσον μπορέσει να εντοπιστεί θα σηματοδοτήσει και τη συνέχιση της έρευνας για να διαπιστωθεί ποιοι και κάτω από ποιες συνθήκες μετέφεραν το θύμα στο σημείο όπου το έθαψαν.


ΡεπορτάζΈλλη Κοκάλη - (Κεντρική φωτογραφία αρχείου) - klik neakriti.gr