Ουζερί του Τερζάκη

Κρήτη: Πού υπάρχουν προβλήματα από τις κατολισθήσεις, λόγω καιρού


Με αφορμή την έντονη βροχόπτωση που έπληξε το νομό Χανίων σήμερα το πρωί και προκάλεσε κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο, από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων ανακοινώνεται ότι:

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν το νομό σήμερα, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 το πρωί, επικίνδυνα φαινόμενα κατολισθήσεων (χώματα και πέτρες) σημειώθηκαν στη νέα Εθνική Οδό Χανίων-Ρεθύμνης.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, συνοδευόμενος από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, έχει μεταβεί στα περισσότερα σημεία όπου καταγράφηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, ώστε να δώσει σχετικές οδηγίες, και η κυκλοφορία που είχε διακοπεί λόγω των επικίνδυνων φαινομένων αποκαταστάθηκε μέσω των ειδικών συνεργείων και μηχανημάτων της Π. Ε. Χανίων.

Επειδή όμως τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται, παρακαλούνται οι οδηγοί να διέρχονται από την Εθνική Οδό με μεγάλη προσοχή και χαμηλή ταχύτητα, και να μετακινούνται μέσω αυτής μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης.

Τα καιρικά φαινόμενα και τα σχετικά προβλήματα που προέκυψαν υπήρξαν πολύ πιο έντονα στην περιοχή του πρώην Δήμου Κολυμβαρίου, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης μετέβη με τον Δήμαρχο Πλατανιά. Παρά τις προσπάθειες αποκατάστασης που καταβάλουν επί τόπου τα ειδικά συνεργεία και μηχανήματα της Π. Ε. Χανίων που μεταφέρθηκαν άμεσα στην περιοχή, η κίνηση παραμένει πολύ δύσκολη στους δρόμους προς Αφράτα-Ραβδούχα και Κολυμπάρι-Μαυρομούστακο (παλαιά Εθνική), και οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.