Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ενημερώθηκε από το Προεδρείο του ΠΣΕΚ-Κ για τους βασικούς άξονες της στρατηγικής που θα ακολουθήσει


Για τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το Προεδρείο του ΠΣΕΚ-Κ (Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας Κρήτης) σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια, τα στελέχη της, τη Διαχειριστική Αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Κρήτης, ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από το Προεδρείο του ΠΣΕΚ-Κ που πρόσφατα συγκροτήθηκε σε σώμα.

Στη συνάντηση, στη Περιφέρεια, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΠΣΕΚ-Κ, Κωνσταντίνος Στεφανίδης, Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και τέως Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, και ο Αντιπρόεδρος του ΠΣΕΚ-Κ, Μιχάλης Καθαράκης, Διευθυντής του ΚΕΚ-Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ενώ από πλευράς Περιφέρειας συμμετείχε η Χρυσή Δασκαλάκη, Συντονίστρια RIS3Crete και Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Πρόεδρος του ΠΣΕΚ-Κ κ. Στεφανίδης, ενημέρωσε ότι γίνονται οι προετοιμασίες για την πρώτη επιχειρησιακή συνάντηση του ΠΣΕΚ-Κ που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί εντός Φεβρουαρίου.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης συνεχάρη και πάλι το Προεδρείο του ΠΣΕΚ-Κ για την εκλογή του, ευχαρίστησε για την ενημέρωση και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του προς όφελος της ανάπτυξης της οικονομίας του νησιού, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της περιφέρειας με στόχο την αναχαίτηση της φυγής των νέων επιστημόνων (brain drain), που αποτελεί ένα από τα μεγάλα προβλήματα.

Το ΠΣΕΚ-Κ αποτελεί όργανο υποστήριξης των αναπτυξιακών δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΑΚ), ενώ σε επιτελικό επίπεδο, έχει γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό ρόλο στην εφαρμογή της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3Crete), για την προώθηση της διαδικασίας της επιχειρηματικής ανακάλυψης.