Ουζερί του Τερζάκη

Ηράκλειο - Καστρινό Καρναβάλι: Κέφι και ζωντάνια στη μεγάλη παρέλαση (φωτογραφίες)


Εκατοντάδες καρναβαλιστές κάθε ηλικίας "ξεχύθηκαν" στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, με το κέφι και τη ζωντάνια τους, στο ρυθμό του Βασιλιά Καρνάβαλου! Το ραντεβού δόθηκε στις 4 το απόγευμα στη Χανιώπορτα.

Πλημμύρισαν κόσμο η Καλοκαιρινού, η Ίδης, η Δικαιοσύνης και η πλατεία Ελευθερίας. Πρόσωπα χαμογελαστά μικρών και μεγάλων, απίστευτο κέφι και πολλά χρώματα. Εντυπωσιακά άρματα, πανέμορφες χορεύτριες, ξυλοπόδαροι, «ξεχύθηκαν» στους δρόμους παρασύροντας και τους επισκέπτες με το κέφι και τη ζωντάνια τους.


Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κυρίως οικογενειάρχες με τα παιδιά τους, με σύμμαχο φυσικά και τον καιρό, κατέβηκαν να απολαύσουν τους καρναβαλιστές συμμετέχοντας από κοντά στο κέφι του Καστρινού Καρναβαλιού και ξεφεύγοντας για λίγο από τα καθημερινά προβλήματα.

Η διαδρομή που ακολούθησαν οι ομάδες είναι: Χανιώπορτα - λεωφόρο Καλοκαιρινού - Ίδης - Δικαιοσύνης - πλατεία Ελευθερίας. Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει πάρτι με τη συμμετοχή των καρναβαλικών ομάδων, αλλά και μουσικών συγκροτημάτων, σε εξέδρα που θα έχει στηθεί στην πλατεία Ελευθερίας.

Τη μουσική επιμέλεια του πάρτι έχει αναλάβει ο Κώστας Βενέτης, ενώ την παρουσίαση θα κάνει ο Γιώργος Τσιχλάκης.
15ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2017» συνεχίζονται με το «15ο κρυμμένου θησαυρού» θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Ηρακλείου την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017.

Η περσινή νικήτρια ομάδα «EUROGEKA» θα ανακοινώσει τον εναρκτήριο γρίφο και το παιχνίδι ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί από την ενετική Loggia. Οι ομάδες είναι σε συνεχή επαφή με τα στρατηγεία τους και έχουν ενημέρωση από ραδιοφωνικούς σταθμούς που συνεργάζονται με τους οργανωτές. Η αναζήτηση διαρκεί όλη μέρα και σε κάθε σημείο της πόλης.

Στις 19:30 (περίπου) γίνεται η τελετή λήξης του παιχνιδιού και βραβεύεται η νικήτρια ομάδα.

Διοργάνωση: «EUROGEKA» με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

ΕπιμέλειαΜαρία Λιναρδάκη - ΦωτογραφίεςΝίκος Χαλκιαδάκης - klik neakriti.gr