Πλουμή - Παραγιουδάκης

Τραγωδία… Νεκρή η 58χρονη που έπεσε σε γκρεμό στα Ασκύφου


Τραγική κατάληξη είχε η επιχείριση διάσωσης της 58χρονης γυναίκας που έπεσε σε γκρεμό στα Ασκύφου. Το διασωστικό ελικόπτερο την ανέσυρε νεκρή λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Στη συνέχεια την μετέφερε στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων απ’ όπου την παρέλαβε το ΕΚΑΒ για να την μεταφέρει στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Τραγικό δυστύχημα

Η επιχείρηση διάσωσης είχε ξεκινήσει λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, στην περιοχή Ασκύφου και συγκεκριμένα στη θέση «Κακό Καστέλι»μεταξύ του οροπεδίου Ταύρης και της περιοχής Πάχνες, στα Σφακιά. Οι Αρχές ενημερώθηκαν πως -άγνωστο πώς- η γυναίκα είχε βρεθεί σε γκρεμό εκατοντάδων μέτρων.

Η γυναίκα ήταν σε μία παρέα τεσσάρων συνολικά ατόμων, και όταν έπεσε δεν έγινε αρχικά αντιληπτή από την υπόλοιπη παρέα. Όταν οι υπόλοιποι τρεις κατάλαβαν τι έγινε, κάλεσαν σε βοήθεια.

Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τα Χανιά, τις Βρύσσες και την Ανώπολη, η Αστυνομία, καθώς και κλιμάκια της ΕΜΑΚ από τα Χανιά και από το Ηράκλειο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr το σημείο ήταν ιδιαίτερα δύσβατο και πολύ μεγάλου βάθους, γεγονός που καθιστούσε αδύνατη την προσέγγιση από στεριάς.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι συνοδοί της, η γυναίκα φέρεται να ήταν σε βράχο και να γλίστρισε λόγω του παγετού, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Ένα διασωστικό ελικόπτερο Super Puma απογειώθηκε στις 3 παρά 15 το μεσημέρι από την Ρόδο και το πλήρωμά του ανέσυρε την 58χρονη νεκρή, περίπου 4,5 ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα.